Waar Cateye vroeger nog voorop liep, of in ieder geval mee liep met de concurrentie zijn ze nu toch een beetje achteraan aan het kwakkelen.

Iedereen wilde vroeger een Cateye maar omdat andere merken veel vooruitstrevender zijn, loopt Cateye nu een beetje achter en eerlijk gezegd zie je de fietscomputers ook steeds minder op racefietsen terug. Dat ligt dan niet aan de kwaliteit, want die heeft Cateye wel. Prima werkende fietscomputers en lekker eenvoudig in gebruik. Maar in het tijdperk van het bijhouden van je routes met GPS hadden ze toch echt de boot gemist. Maar daar komt nu een beetje verandering in. Ze komen dit voorjaar met de Stealth 10 en de Stealth 50, 2 draadloze fietscomputers met een GPS functie.

Je kan dus met die 2 fietscomputers je gefietste data opslaan en delen. Er zit nog geen TomTom functie op, maar misschien komt dat in de toekomst nog eens. Voordeel van de Stealth computers is dat ze relatief klein zijn. Dus voor de fietser die niet zo’n grote computer op zijn fiets wil is het een goed alternatief. Waarschijnlijk zit het met de techniek wel goed maar daar komen we achter wanneer ze op de markt zijn. De prijs voor de Stealth 10 zal zo rond de $ 120,- liggen en de Stealth 50 zal rond de $150,- gaan kosten.

Wat is het verschil tussen beide modellen? De Stealth 10 heeft naast de GPS functie alle basisfuncties van een fietscomputer: afstand, snelheid, tussentijd etc. De Stealth 50 heeft ook nog een ANT+ functie waarbij je dus hartslagbanden, cadans sensors etc kan koppelen aan de computer. Een uitgebreide versie dus. Maar de bediening is bij beide niet ingewikkeld met allerlei knopjes.

Zouden ze nu met een inhaalslag bezig zijn…? Dat zou leuk zijn…

Via Cateye

 

Gerelateerd

  • Hendrik

    Wel een inhaalslag – op zichzelf – gemaakt met functies maar het uiterlijk is in ieder geval achterwege gebleven. Hoeft niet super-fancy te zijn meteen maar het uiterlijk is nog als vanouds. Evenals het display.