In 2009 en 2010 reed het Cervélo TestTeam rond in het profpeloton. De outfit was wat mij betreft, in die periode, een van de mooiste. Ze hadden zowel een zwarte als witte variant, waarbij mijn voorkeur toch naar de zwarte ging. Simpel, maar opvallend. De ploeg is gestopt en Cervélo is tegenwoordig fietsleverancier van Dimension Data.

Vandaag de dag verkoopt Cervélo naast fietsen nog steeds kleding. Net als in 2009 en 2010 gaat dit in samenwerking met Castelli, dus de kwaliteit is een zekerheid. Toen ik de kleding zag, verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Het doet me denken aan de kleding van het Cervélo TestTeam van weleer. Op de borst van het team jersey staat het Cervélo logo. Aan de zijkant van het shirt staat de opvallende en herkenbare ‘é’ van Cervélo. Deze ‘é’ vind je ook terug op de rug van het shirt. De kleurencombinaties zijn ingetogen en het ontwerp is simpel maar opvallend. Het team jersey is verkrijgbaar met rode, blauwe of gele accenten. Naast de reguliere jerseys is er nog een geheel zwart aero-jersey met een lichtgrijs logo op de borst. Ook de uiteinden van de mouwen zijn voorzien van dit lichtgrijze logo. In tegenstelling tot het team jersey is bij het aero jersey de ‘é’ geheel zichtbaar op de rug.

Voor de winter hebben ze, in hetzelfde ontwerp als de team jerseys, een jersey met lange mouwen. Dit winter jersey heeft het ontwerp van het team jersey maar dan met lange mouwen. Qua voering is deze ook wat dikker. Laatste ‘jersey’ uit de collectie is de Gabba. Deze mag natuurlijk niet ontbreken, aangezien hij destijds is ontwikkeld en bedacht door Gabriel Rasch. Renner uit het Cervélo TestTeam van 2009.

De broeken van Cervélo zijn nagenoeg identiek aan de zwarte broeken waar het team in 2009 ook mee reed. Geheel zwart met een enkel logo. Je kan kiezen uit de Free Aero Race broek, of de Team Bibshort van Castelli. De lange winterbroek is geheel zwart, met een Cervélo logo op de bovenbenen. Het is de Thermoflex broek van Castelli die je in de winter warm en droog zal houden.

Voor de dames is de collectie iets minder uitgebreid. Het team jersey heeft hetzelfde ontwerp maar met de opvallend roze/paarse kleur. De tweede variant is de ingetogen versie met blauwe accenten zoals we deze ook bij de mannen zagen. Qua broeken is er keuze uit twee bib’s. Een zwarte bib met wit/blauwe rand, of een zwarte bib bijpassend bij het roze/paarse jersey.

Cervélo biedt naast bovengenoemde items ook de nodige accessoires aan zoals handschoenen, armstukken, beenstukken en een muts voor onder de helm. Dit zijn producten uit de Castelli collectie waar een Cervélo logo op afgebeeld staat. Voor de Cervélo fan!

Meer info bij Cervélo

Gerelateerd