De nieuwe Cervelo P5 is het meest aërodynamisch (en daar zijn ze goed in) van al haar fietsen. Want dat scheelt volgens Cervelo zo’n 30 seconder per 40 kilometer. (voor de Joop Zoetemelken onder de tijdrijders die dus altijd tweede zijn is dit misschien een uitkomst ;-))

De hele fiets lijkt al snel te gaan ook al staat hij stil. (de Range Rover sport onder de fietsen zeg maar…) Wat verder opvalt is het stuur, de Aerobar. Het stuur is perfect in te stellen op je houding en de kabels zijn helemaal intern. Ook de hydraulische remmen zijn super licht. Kortom: een erg lichte tijdritfiets / triathlonfiets. De prijs voor de P5 is voor een framset met stuur en remmen: $ 6500 (compleet met Di2 kom je uit op zo’n $ 10000)

En een video van de P5:


Via Cervelo

 

Gerelateerd

 • G Ts

  eng, doe mij maar een slice

 • Stijn

  fapfapfap

 • Erik

  Die tijdritfiets ziet er inderdaad strak en heel fraai uit. De verwijzing naar de vele tweedeplaatsen van Joop Zoetmelk is niet op zijn plaats en doet geen recht aan zijn enorme palmares. Hij heeft juist vele ritten, eindklassementen gewonnen in alle soorten koersen. In niet in de laatste plaats heeft onze Jopie diverse tijdritten gewonnen (ook in de Tour) op een gewone racefiets.

 • Wouter

  @ Erik, helemaal mee eens hoor. Maar ondanks zijn overwinningen heeft hij toch de bijnaam: “De Eeuwige Tweede”
  Google maar eens de bijnaam 🙂 (stank voor dank lijkt me)

 • Pepijn

  Begrijp ik het nou goed? €10.000 voor 30 seconden sneller? Da’s een uurtarief van €11.999.999,99! 🙂
  Of maak ik nou een denkfout …

 • Gekke_Henkie

  Klopt, je maakt een denkfout, het is namelijk

  €1.199.999,99 per uur.

  Ik denk dat heeeeeel veel tour renners (of eigenlijk sponsors) 1,2 mio over hebben voor een uur tijdwinst voor een renner…..(zeker een klassements renner, niet voor van hummel natuurlijk)

 • Mr, Ik

  @Pepijn @Gekke_Henkie, lolbroek whahah geniaal
  respect voor joop zoetmelk
  prachtige fiets, jammer dat de meeste bankrekeningen niet vullen 🙁