Vijf etappes werden er afgelopen Tour de France gewonnen met de Cervélo S5, de 1e, 3e, 6e, 7e en de 15e om precies te zijn. Een snelle fiets dus, want zowel Cavendish als Cummings wisten ermee te winnen. Wij kregen er eentje opgestuurd voor een photoshoot en tussendoor reden we er ook nog enkele heerlijke kilometers op.

Details
Cervélo S5
Voorvork: Cervélo All-Carbon Tapered S5
Crankstel: Rotor 3D BBright 52/36
Remmen: Shimano Dura-Ace 9000
Derailleurs: Shimano Dura-Ace Di2 9070
Cassette: Shimano Dura-Ace 11-25T
Ketting: Shimano Dura-Ace
Stuur: Cervélo Carbon Aero
Zadel: Fizik Antares
Zadelpen: Cervélo Carbon Aero
Wielen: Hed Jet 6 Plus SCT
Banden: Continental Grand Prix 23mm
Gewicht: 7,36 kg gemeten in maat 56
Adviesprijs: €9599,-

Ondanks de relatief weinig kilometers (dit is ook geen review) die we met deze S5 hebben gereden, is dit topmodel van Cervélo echt een genot om op te rijden. Die Hed wielen hoor je van ver al aankomen, gezien de omkijkende reacties van de renners die ik mocht inhalen rond het meer van Iseo (Italië). Hij zoeft over het asfalt. Zelfs mensen die niets met wielrennen hebben, vinden dit toch wel een erg mooie fiets blijkt uit de reacties. Ondanks dat best veel Italianen een erg mooie racefiets hebben, was deze S5 bij bijna elk Italiaans koffietentje wel een onderwerp van gesprek.

Hij is gemaakt om hard mee te rijden (volgens Cervélo heeft deze 21,3 Watt verbetering, 6% meer stijfheid in het bottom bracket, 17% meer laterale stijfheid in de voorvork, 35% meer stijfheid in het balhoofd ten opzichte van de oude S5) en hij voelt ook hard aan tijdens het rijden, heel erg stijf. Getuige hiervan was toen ik niet aan het opletten was, een gat in de weg, waarna ik toch met beide handen even mijn stuur kwijt was. Wil je echt comfortabel rijden dan kies je niet de S5 maar eerder de C-serie, die meer vergevingsgezind is bij zulke hobbels. Maar wil je hard gaan en heb je het geld er voor, dan heb je volgens mij geen reden om deze S5 te laten staan.

cervelo-s5-3 cervelo-s5-2  cervelo-s5-5 cervelo-s5-6 cervelo-s5-10 cervelo-s5-12 cervelo-s5-11 cervelo-s5-9 cervelo-s5-8 cervelo-s5-7cervelo-s5-14 cervelo-s5-13

En enkele foto’s vanuit Italië:

cervelo-italie2 cervelo-italie

 

View this post on Instagram

Yeajjj 🚴🏼. . #fietsen

A post shared by Björn Olminkhof (@bolminkhof) on

Cervélo