Het zal een vorm van beroepsdeformatie zijn. We zien sommige kledingmerken al zo lang en zo vaak voorbij komen dat we eigenlijk vergeten om ze even voor te stellen. Maar Bij deze, Chapeau!

Goed gedaan. Respect. Enerzijds voor je laatste fietsrit, hoe lang of kort die ook was. Anderzijds is dat de betekenis van “chapeau”. De letterlijke vertaling is “hoed”, maar dat is voor het kledingmerk waar we over willen hebben niet van toepassing. “Chapeau!”, met uitroepteken inderdaad, is een Brits kledingmerk. Ze willen kleding maken voor iedere fietser, maar bovenal dat iedere fietser plezier heeft op de fiets. Voordat ze het merk begonnen waren ze niet tevreden met de kleding die verkrijgbaar was. Ze wilden er simpelweg goed uit zien op de fiets, maar ook bij de koffiestop.

Hun collectie is compleet genoeg om je van top tot teen te kunnen kleding. Momenteel staat natuurlijk hun wintercollectie centraal, waarvan je hieronder een aantal voorbeelden ziet. Die is er is voor zowel mannen als vrouwen. En dit is bovenkleding, maar ze hebben ook onderkleding van merinowol, sokken, handschoenen en mutsen. En de prijzen zijn best ok. Een lange winterbroek voor – omgerekend – zo’n € 100,- vinden wij een goede prijs. De CLub Thermal Jersey, die je op de headerfoto en direct hieronder zit van achter kost omgerekend ongeveer iets meer dan € 110,-.

Rest ons niets meer dan te zeggen: “chapeau!”.

Via Chapeau