Chapter2 is nieuw als merk, maar de man erachter is dat allerminst. Michael Pryde deed zijn ervaring op bij het bedrijf van zijn vader: Neil Pryde. Een beetje watersporter weet dan dat het om Neilpryde gaat, die ook al jaren racefietsen maken.

Na een carrière in de architectuur werkt Michael Pryde sinds 2004 bij Neilpryde, waar hij in 2008 de Bike Division opzette en leidde. Hij was verantwoordelijk voor het design, R&D en ontwikkeling van de fietsen. Hoewel het merk in Nederland en België niet heel veel gezien wordt, kom je het in Angelsaksische landen wat vaker tegen. In 2015 heeft Michael het bedrijf verlaten om zelf aan de slag te gaan, in Auckland, Nieuw Zeeland.

Ze hebben er uiteindelijk twee jaar over gedaan om van concept tot realisatie te komen, en het resultaat zie je hieronder op de foto’s. Een monocoque frame samengesteld uit een mix van Toray T700 en T800 carbon welke elk 7 stappen aan kwaliteitscontrole doorlopen hebben. Je kan er maar beter zeker van zijn.

Het gaat vooralsnog om één model, de Tere, welke in verschillende collecties verkrijgbaar is. Je hebt de standaard Essential Collection, die als velg- en schijfremuitvoering verkrijgbaar is a € 1.616,- voor een frameset. Er zijn ook Limited Editions van het frame, welke dus beperkt en tijdelijk verkrijgbaar zijn, maar niet duurder zijn. Uitzondering daarop is de fiets die je ziet met geel, de TDF ’17. Slechts 17 frames worden er in dit kleurenschema gemaakt, met veel mooie details van de Tour van dit jaar (zie bijvoorbeeld de bergpieken op de onderbuis). Dit frameset is iets duurder met € 2.068,-.

Chapter2 Bikes

Gerelateerd