Vorig jaar hoorden we van Chapter2, een Nieuw-Zeelands merk dat een soort van afstammeling is van Neilpryde. Naast hun eerste Tere hebben ze nu ook de Rere.

De namen van de fietsen klinken wellicht wat vreemd, maar beide hebben te maken met de roots van het merk, Nieuw-Zeeland. Tere staat in het Maori voor “snel zijn” en Rere voor “vloeien” of “stromen”. De Rere heeft een bekend ontwerp dat we bij veel merken terugzien als het gaat om aerodynamica. Ze hebben het ontwerp uitvoering getest in de Auckland University Wind Tunnel. Michael Pryde, de oprichter van Chapter2, heeft zelf ook veel ervaring met aerodynamica opgedaan bij het bedrijf van zijn vader, Neilpryde.

Hoewel de fiets op zichzelf mooi is, verschilt hij op het eerste gezicht niet heel sterk van andere aerofietsen. Van dichtbij weet de fiets zich echter wel te onderscheiden door de details die in het spuitwerk zijn verwerkt. Je ziet veel Maori-gerelateerde vormen waarover op de website verder over uitgewijd wordt. Het frame is vervaardigd van Toray 700, 800 en 3K Directional carbon en weegt in maat M 998 gram. Een frameset kost € 2.480,- en is voor nu in onderstaande twee kleuren te bestellen. Het frame moet wel uit Nieuw-Zeeland komen, dus let daar op met verzendkosten en dergelijke.

Via Chapter2