Een tijdje terug stonden ze nog in ons overzicht van veterschoenen, de Pearl Izumi Tour Road schoenen. Toen we dat artikel schreven werden de schoenen gelanceerd en ik was aangenaam verrast door Pearl Izumi. Reden genoeg om ze eens wat beter te bekijken.

Tour Road en Sugar Road
De schoen is er in twee uitvoeringen. De Tour Road is de versie voor mannen en de Sugar Road is de vrouwen uitvoering. Technisch gezien zijn deze schoenen gelijk aan elkaar. Het verschil zit ‘m in de maatvoering. Waar de Sugar Road schoenen zijn te verkrijgen in maat 37 t/m 42, zijn de Tour Road schoenen verkrijgbaar vanaf maat 41 t/m 47. Optisch hebben de schoenen wel een klein verschil en dat zit ‘m in de kleuren die gebruikt zijn.

De schoenen voor mannen en vrouwen zijn te verkrijgen in het zwart of wit en worden geleverd met een paar zwarte en een extra paar gekleurde veters. De bovenkant van de schoen is geperforeerd en naadloos. Dit moet voorkomen dat er knelpunten ontstaan zodat het een comfortabele schoen is. Vanaf boven bekeken lopen de veters een beetje naar de buitenkant van de schoen. Op de tong zit een lusje waar je de veters achter kan stoppen zodat ze niet om je pedaal kunnen wikkelen tijdens het fietsen.

Nylon en carbon
De zool is gemaakt van nylon en onder de bal van de voet is dit verstevigd met een plaat van carbon. Dit is ook het gedeelte waar je de SPD of SPD SL cleats monteert. Op deze manier gaat er zo min mogelijk kracht verloren bij trappen en komt de stijfheidsindex uit op 8. De zool heeft in het midden en aan de voorkant een aantal ventilatiegaten voor verkoeling en afvoer van vocht.

De prijs van een paar schoenen is € 129,95. Dit geldt voor zowel de Tour Road voor mannen, als het Sugar Road model voor de vrouwen. Met een aantal slimme technische features een scherpe prijs, voor een paar gave schoenen.

Meer info via Pearl Izumi

 

En de twee damesschoenen: