Lekrijden is nooit leuk en ook met de Roar Canister Co2 patroonhouder van Birzman wordt het niet leuker. Maar als je dan toch een lekke band hebt en je moet onderweg je band weer oppompen is de deze Co2 patroonhouder wel een chique oplossing.

Mensen die al eens met een CO2 pomp een band hebben opgepompt kunnen beamen dat het erg snel gaat, maar ook verschrikkelijk koud is aan je handen. Hiervoor heeft Birzman de Roar Canister. Het is een huls waar je het patroon in stopt. Op de huls draai je de aluminium pomp kop zodat je ook daadwerkelijk een band kan oppompen. Deze kop is geschikt voor de zogeheten presta (racefiets) en schrader(mountainbike) ventielen.

Twee versies
De behuizing van de Roar Canister is van aluminium en is verkrijgbaar in twee groottes. Een Roar Canister voor 16 gram patronen en eentje voor 25 gram patronen. Een wielrenner heeft aan 16 gram voldoende om een band op te pompen, maar een mountainbiker zal een 25 gram patroon nodig hebben. Door het gebruik van aluminium en het design is het wel een patroonhouder/pomp waar je mee gezien kan worden. Het formaat is lekker compact waardoor je deze makkelijk in je jersey steekt.

Onderstaand filmpje geeft een goed beeld hoe de Birzman Co2 Roar Canister werkt. In dit geval gebruiken ze een 26 gram patroon met bijbehorende houder. De adviesprijs is € 24,95 voor de Birzman Co2 Roar Canister 16 gram. De Birzman Co2 Roar Canister 25 gram kost € 27,95.

Meer info kan je vinden bij Birzman