We kregen een uitnodiging om bij de opening te zijn van een showroom van luxueuze fietsen en premium fietsonderdelen. Dat werd geen ritje naar Parijs of de grachtengordel van Amsterdam, maar waar je het minder snel zou verwachten; Kampen. Toch huist hier sinds dit weekend officieel het kantoor van Bureau Fidder en is daarmee ook het Europese hoofdkantoor van het exclusieve fietsenmerk Baum.

Een showroom op zich is niet zo bijzonder, elke automerk, in welke prijsklasse dan ook, heeft er meerdere verspreid over het land. Natuurlijk heeft de lokale fietsenmaker zijn fietsen mooi uitgestald staan, maar niet van één merk. En dan staan ze vaak ook schouder aan schouder opgesteld en soms naast de bakfietsen en kinderzitjes. Veel afleiding dus. In Kampen gaat het maar om één fietsenmerk, aangevuld met hoge kwaliteit onderdelen. Allemaal handgemaakt door vakmensen. Dit zijn de op maat gemaakte frames van het Australische Baum Cycles, de tubes van het Franse FMB, remmen van het Amerikaanse EE Cycle Works, naven en wielen van het Japanse Gokiso en zadels van Busyman, ook uit Australië.

C2C, ofwel Craftsman 2 Consumer, noemt Arjan Fidder, de naamdrager van Bureau Fidder, deze benadering. Het gaat om merken die zich hebben gespecialiseerd in één product of product line. Exclusieve producten voor fietsers die je niet snel ergens anders aantreft. De ruimte aan de Nieuwe Markt in Kampen heeft dan ook een chique uitstraling en biedt voldoende ruimte om alles rustig te bekijken. Het heeft iets van een gallerij, je mag het ook best kunst noemen. Als je hier bent voor een afspraak, dan weet je misschien wel al ongeveer wat je wil, maar je kan het nu ook van dichtbij zien. Wel zo prettig bij zo’n kostbare uitbreiding van je fietscollectie, toch? Heb je al eens overwogen om een Baum aan te schaffen, dan is het zeker de moeite om eens af te spreken. Je kan er ook alleen op afspraak langs, dan krijg je alle aandacht. Wordt het niets, dan heb je je in ieder geval kunnen vergapen aan het moois wat er al staat onder het genot van een goede espresso.

Bureau-Fidder-showroom-1 Bureau-Fidder-showroom-2-Gokiso Bureau-Fidder-showroom-3 Bureau-Fidder-showroom-4 Bureau-Fidder-showroom-5 Bureau-Fidder-showroom-7-FMB Bureau-Fidder-showroom-8-stuurpennen Bureau-Fidder-showroom-9-Clavicula Bureau-Fidder-showroom-9-kleurBureau-Fidder-showroom-6

 

Tags: