Mr King zelf gaat alweer iets langer mee dan 40 jaar, maar Chris King Precision Components viert wel het 40-jarig bestaan dit jaar. Om zo lang mee te gaan in de wereld van hoogwaardige fietsonderdelen moet je toch wel iets goed doen.

Om de mijlpaal wat luister bij te zetten hebben ze een beperkt aantal collector’s kits samengesteld. Elke kit heeft een set naven, bottom bracket, balhoofd en een 58mm espresso stamper. Die laatste is mooi genoeg om alsnog een espressoapparaat aan te schaffen als je er nog geen hebt. Elke kit komt met een boekje over het bedrijf, is genummerd en bevat een brief van authenticiteit. Dat laatste is natuurlijk een must voor de echte verzamelaar. Maar die gaat er dan waarschijnlijk niet mee fietsen en dat is dan wel weer jammer.

Mocht de kit van USD 1.976 toch iets te gortig voor je zijn, dan kan je een aantal items ook los bestellen. Zoals dat fraaie peper en zoutstelletje (à USD 149).

Bestellen en bekijken kan bij Chris King Precision Components

 

Chris-King-40th_kit_2 Chris-King-salt_and_pepper1 Chris-King-40th_headset_inset2 Chris-King-40th_tamper

Gerelateerd

  • Doesbrand

    Op mijn stalen Brands racefiets (Columbus Max buizen, bj 1999) zit een nog altijd perfect werkend Chris King balhoofd. Gaat al zo’n 60.000 km mee. Top spul, zijn (hoge) prijs dubbel en dwars waard.

  • Jordi Backx

    En ik geniet van mijn glimmende, felrode CK R45 naven: zien er strak uit, heerlijk geluid en gebouwd om 40 jaar mee te gaan.