Zou het uitgerekend Mooie Mario dan gelukt zijn om de meest luxe en daarmee duurste fiets ooit te maken? De tijd zal het leren, maar met EUR 53.000,- zit hij voorlopig wel goed hopen we.

De Cipollini RB1000 Luxury Edition is natuurlijk van carbon, maar daarnaast ook platinum, goud en diamant. Een juweeltje dus, in ieder geval letterlijk, het figuurlijke laten we aan anderen. Het logo op het balhoofd bestaat uit 40 gram 18 karaats goud, 12 grams platinum en 17 karaats diamanten. Er is nog zo’n 110 gram platinum verwerkt in de overige letters op het frame.

De fiets is gepresenteerd tijdens de Like Bike show in Monaco. Een show specifiek voor luxueuze fietsen waar deze ‘Cipo’ natuurlijk niet zal misstaan. In totaal zou daar zo’n 2 miljoen euro aan fietsen moeten staan. Niet alleen maar racefietsen, helaas voor ons, ook veel andere soorten. Het zal vast mooi zijn allemaal, maar het is niet voor iedereen en dan hebben we het nog niet eens over het geld.

De gewone RB1000, of RB1K, is ook niet makkelijk te missen overigens. Een opvallende fiets, ook zonder goud en platinum. “An extreme frame for specialists, for really cool people.” Het staat er echt, op de website. Voor beide uitvoeringen moet je vooral veel geld hebben, voor de coolheid moet je vooral veel zelfvertrouwen hebben, of zo.

Cipollini CB 1000 Luxury Edition

Cipollini RB1K

Gerelateerd

  • Papageno

    Deze sla ik dan over. Teveel ruimte tussen achterwiel en zitbuis.. Maar dat is dan ook de enige reden. 😉

  • Bas

    Dat je met zoveel budget zo’n optische misser kan maken, inderdaad 🙂