Je kent ze wel, mensen die je bij een toertocht tegenkomt die het (vaak te brede) stuur helemaal hebben volgebouwd met allerlei gadgets die ze nodig hebben tijdens het fietsen. Een bel, hartslagmeter, fietscomputer, Garmin, lamp en steeds vaker ook een smartphone. Kortom, het stuur zit vol en erg overzichtelijk is het niet. Mocht je gebruik maken van een navigatiesysteem, dan is de kans groot dat je hartslagmeter en fietscomputer daar bij in zit maar dan nog zijn er genoeg items die je op je stuur kwijt kan. Aangezien de hedendaagse maatschappij steeds meer wordt ingericht op het gebruik van smartphones vond Andreas Gahlert het ook wel tijd worden om je fiets aan je smartphone te koppelen. En dan doelt hij niet op een stuurhouder waarmee je je smartphone omtovert tot fietscomputer voor Strava of de BBB Bikeboard app.

Samen met zijn team heeft Andreas Cobi ontwikkeld; “World’s smartest connected biking system!” De mogelijkheden van dit systeem lijken eindeloos. Van navigatie en remlicht, tot knipperlicht en de mogelijkheid om je telefoon op te laden tijdens het fietsen. En dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ook is de Cobi te customizen naar eigen wens en passend bij je eigen fiets. Of het nu gaat om een racefiets, mountainbike of stadsfiets. Het project heeft afgelopen week via crowdfunding het benodigde startkapitaal binnen gehaald en wellicht dat komende zomer de eerste mensen er mee kunnen gaan fietsen! Check onderstaand filmpje voor de mogelijkheden.

Ik ben erg benieuwd wanneer we de eerste Cobi’s in Nederland voorbij zien komen. Mocht je geïnteresseerd zijn, via www.Cobi.Bike kan je een pre-order plaatsen!