Weet je nog niet wat je in 2017 op de fiets wil gaan doen, maar wel dat het iets in de bergen moet zijn? Dan is de Col Collective misschien een goed startpunt voor je.

En welke renner is nou eigenlijk geen liefhebber van de bergen? Bergen hebben voor bijna elke fietser iets magisch. Tijdens het klimmen kom je erachter uit welk hout je gesneden bent. Niet iedereen heeft de mogelijk om er het hele jaar door naartoe te gaan, sommigen niet eens jaarlijks. En waar ga je dan heen? Franse Alpen, Italiaanse Dolomieten of de Franse/Spaanse Pyreneeën? The Col Collective, een initiatief van Engelsman en endurancefietser Mike Cotty, laat door middel van videobeelden zien wat elke klim allemaal te bieden heeft. Niet ‘simpel’ met GoPro beelden, er is serieus werk van gemaakt. Soms iets te serieus door de muziek, slow motion beelden en doordat Cotty zelf meer in beeld is dan de berg zelf. Desalniettemin zijn de beelden mooi en de informatie redelijk nuttig. Daarnaast geeft de site ook tips met betrekking tot het fietsen in de bergen. Denk dan aan materiaal en kleding, maar ook aan training en voeding.

En het zal vast geen opzet zijn, maar door de videomontage lijkt het haast alsof Cotty de hele Stelvio á 24km en danseuse op lijkt te rijden waarbij hij ondertussen ook nog zijn verhaal doet. Dat hebben we zelfs Armstrong in zijn hoogtijdagen niet zo lang zien doen! 😉 Al met al is The Col Collective een leuke en interessante site om de cols die je al gereden hebt even kort terug te kijken, maar natuurlijk ook om vooruit te kijken.

The Col Collective

Gerelateerd