Altijd interessant als er iets nieuws van een gerenommeerd Italiaans merk is. Dit keer is de beurt aan Colnago die een nieuwe versie van hun topmodel presenteren: de V2-r. En hij is er ook met schijfremmen, al wordt die nog een beetje verstopt lijkt het.

Zijn voorganger, de V1-r, werd in 2014 gepresenteerd en werd toen in samenwerking met Ferrari gemaakt. Er prijkte ook een mooi geel Ferrari schildje op het frame. Spectaculair nieuw is de V2-r niet, maar we kunnen niet ontkennen dat hij een lust voor het oog is. Met name in het rood met meegespoten stuur- en zadelpen springt hij er echt uit.

De voornaamste eigenschappen zijn gebleven: licht, stijf en aerodynamisch. Hij is net zo licht als de vorige, met 835 gram voor een medium frame. Ook het carbon is hetzelfde gebleven. Ze hebben echter wel de laterale stijfheid van het bottom bracket en balhoofd met respectievelijk 13% en 4%. Allemaal ten behoeve van overbrengen van kracht. Accelereren zal vast goed gaan op de V2-r. En hij is dus aero, maar niet zo als de Concept.

Verder zijn er kleine wijzigingen in het ontwerp, maar allemaal niet heel ingrijpend. De kabel gaan nu allemaal door de bovenbuis. De fiets heeft ruimte voor 28mm bandjes. Zowel voor als achter wederom direct mount remmen, waarvan de achterste nu weer bovenaan de achtervork zit. We hebben nog één ding niet genoemd. Je ziet hem helemaal onderaan en dat is meteen ook het enige plaatje. De disc versie. Heel goed dat ze die hebben, maar hier moeten we het voor nu even mee doen.

Een frameset doet € 2.899,-. Meer info bij Colnago.