Krijg je last van je rug bij lange ritten? De eeSilk verende zadelpen van Cane Creek kan daar een heel mooie oplossing voor zijn.

Aerodynamica is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp bij racefietsen, maar comfort tegelijkertijd ook. En hoe comfortabel sommige carbonframes ook kunnen zijn, ze bieden zelden of nooit echte vering zoals we dat kennen van de mountainbike bijvoorbeeld. Ze zijn er wel, maar dan is het geïntegreerd in het frame en daarmee vaak kostbaar. Er zijn tal van manieren om je fiets wat comfortabeler te maken, zoals met andere banden, maar het gaat te ver om dan echt te spreken over ‘veerweg’.

Cane Creek biedt met de eeSilk een relatief eenvoudige manier om wel veerweg toe te voegen aan je racefiets. Het is een verende zadelpen en dat nou niet bepaald iets nieuws. Wel nieuw is dat dit tegenwoordig ook op een vrij subtiele manier kan. Ze waren groot, waren meer geschikt voor het mountainbiken, en er hing toch altijd een beetje een taboe omheen. Redshift liet al zien dat dit heel netjes kan en met de eeSilk is dat eigenlijk net zo.

De eeSilk biedt 20 mm veerweg door middel van een blokje elastomeer dat in de zadelpen verwerkt zit. Je krijgt er verschillende blokjes bij zodat je de vering kan afstemmen op je gewicht. De zadelpen is er alleen in 27,2 mm (maar is met shims ook voor andere diameters te gebruiken), is van aluminium en heeft een gewicht van 295 gram. Daarmee is hij niet superlicht, maar voor een verende zadelpen juist wel. Hij is ruim 200 gram lichter dan die van Redshift bijvoorbeeld. En je verwacht het waarschijnlijk al, want hij is ook een stuk duurder en moet je rekenen op een prijs van € 275,- a € 300,-.

Via Cane Creek