Het Amerikaanse bedrijf Crankbrothers presenteerde op de Eurobike een nieuwe serie pompen met de naam Klic. De serie bestaat uit zes pompen, drie High Volume pompen voor mountainbikebanden en drie High Pressure pompen racefietsbanden. De drie High Pressure pompen verschillen met elkaar in gewicht en lengte door de toevoeging van functies.

De eerste extra functie is te vinden bij het slangetje. Alle drie de versie hebben een slangetje, waarmee het oppompen van je banden wat makkelijker gaat, maar er wordt zo vooral voorkomen dat er niet zoveel kracht op je ventiel komt te staan. Het slangetje wordt netjes in de pomp opgeborgen. De extra functie die bij de twee duurdere varianten te vinden is, is de toevoeging van een drukmeter. Het aansluiten van een C02 adapter is alleen mogelijk bij de grootste variant. Door de extra functies zijn twee uitgebreidere varianten vier centimeter langer en komt er per functie ongeveer 30 gram bij.

Alle pompen functioneren met een duidelijke klik door het gebruik van magneten. Zo is de opening voor de pomp weg te draaien, waarbij de pomp met een duidelijke klik laat horen dat hij vast zit. Hetzelfde gebeurt met de omklapbare hendel voor een betere grip van de pomp. Ook de magnetische aansluiting tussen pomp en slang zorgt voor een snelle werkwijze.

Alle drie de pompen komen met een aansluiting voor het frame en vijf jaar garantie. Hieronder staan alle cijfers van de pompen op een rijtje:

Klic HP
115 gram
220 mm
€36,99

Klic HP Gauge
142 gram
260 mm
€55,99

Klic HP Gauge/CO2 Adapter
170 gram
260 mm
€45,99

crankbrothers-klic crankbrothers-co2 crankbrothers-klic2