Crossen kon je al langer met Bombtrack, dat lieten ze in 2014 al zien met de Hook. En door het succes en de lovende kritieken over die fiets hebben ze hier meer werk van gemaakt. Ze breiden hun crosscollectie uit met twee aanvullende modellen, waaronder een carbon uitvoering!

De type-aanduiding is misschien wel wat verwarrend. De Hook 3 is de high-end uitvoering terwijl de Hook 1 het instapmodel is. De Hook die in 2014 geïntroduceerd werd is nu de Hook 2. Niet heel belangrijk allemaal, het gaat om de fietsen! En die zien er, zoals we gewend zijn van Bombtrack, erg goed uit. Alle drie de modellen zijn uitgerust met SRAM groepen. Het vlaggenschip, de 3, heeft de Force CX1 met hydraulische remmen gekregen. Deze heeft ook voor en achter steekassen terwijl zowel de Hook 1 en 2 enkel snelspanners gebruiken.

Dat geeft ook wel het verschil tussen de modellen aan. De 3 is echte voor het racen. Hoogwaardige materialen en uitrusting die weinig te wensen over laten. De Hook 2 en 3 zijn van staal en daarmee een stuk zwaarder. De Hook 3 is met 8,2kg bijvoorbeeld 3,5kg lichter dan de Hook 1. Ze zijn echter wel veelzijdiger. Je kan er prima mee crossen, maar ze hebben bijvoorbeeld nokjes voor spatborden en dragers. Daarmee kan je ze weer inzetten voor andere doeleinden.

De Hook 3 is compleet te koop EUR 4499,-, de Hook 2 voor EUR 2.499,- en de Hook 1 voor EUR 1.999,99.

Hieronder van boven naar beneden de Hook 3, 2 en 1.

Bombtrack-Hook-3-1 Bombtrack-Hook-3-2 Bombtrack-Hook-3-4

 

Bombtrack-Hook-2-2Bombtrack-Hook-2-1  Bombtrack-Hook-2-3

 

Bombtrack-Hook-1-1 Bombtrack-Hook-1-2 Bombtrack-Hook-1-3

 

Gerelateerd