Connor Swift wist vriend, vijand en zichzelf te verbazen tijdens het Britse Kampioenschap door als eerste over de finish te komen. De continentalrenner van Madison Genesis sprong op twaalf kilometer voor de streep uit de omvangrijke kopgroep en wist deze solo met succes af te ronden.

Custom Genesis Zero SL
Bij een nationaal kampioen hoort tegenwoordig ook een custom fiets en Connor Swift wist al vrij snel hoe hij dit wilde en wie dit moest gaan doen. Geen ‘standaard’ kampioensfiets maar iets unieks. Hij nam zelf de touwtjes in handen en heeft Dokter Bobby van Colourburn Studios zijn Genesis Zero SL laten spuiten. Het resultaat is een frame met spetters en een aantal persoonlijke details. De basis van het frame is wit, waarbij er schuin over het frame de blauw-wit-rode kleuren van de Engelse vlag zijn te zien. Achter deze strepen zit het frame vol met rode en blauwe spetters. Hierdoor is de voorkant van het frame vrij rustig en is de achterkant opvallend druk. Tof gedaan als je mij vraagt.

The Secret
De stuurpen is voorzien van een Quote uit het boek ‘ The Secret’. Een motiverend boek dat hem veel heeft geholpen tijdens het seizoen en het behalen van de nationale titel. ‘Believe and you can achieve’ staat in zwarte letters te lezen op zijn negatieve stuurpen. De titel van het boek is terug te vinden op de onderkant van de onderbuis. Bij het bracket, aan de binnenkant van de zitbuis, is er plaats voor de ‘Yorkshire Rose’ die refereert aan zijn afkomst. Op de bovenbuis, daar waar normaal de naamsticker van de renner wordt geplakt, heeft hij zijn bijnaam ‘Swifty’ in gouden letters laten spuiten.

Het frame is opgebouwd met de Shimano Dura-Ace Di2 groep, voorzien van powermeter, en een set Dura-Ace wielen. De overige onderdelen als stuur, zadel en zadelpen komen van Pro. Alles bij elkaar een erg gave fiets die qua kleuren overigens ook prima zou passen bij Mathieu van der Poel als Nederlands Kampioen.

Meer info via Genesis

Gerelateerd