Als er een fiets custom gespoten is heb je onze interesse. Unieke kleurstellingen op fraai afgewerkte fietsen. Altijd mooi. In het profpeloton zie je het ook steeds vaker.

Geen onverdienstelijke klassementsrenner, die Miguel Angel Lopez, met de Ronde van Zwitserland en twee etappes in de Vuelta op zijn conto. Maar sommige renners moeten het klassement van de Giro leiden voor speciale fiets en anderen krijgen er een op basis van hun doorgaans indrukwekkende palmares. Toch viel ook Lopez deze eer te beurt. Argon 18 liet voor hem een Gallium Pro volledig custom spuiten en het resultaat mag er zijn. Lopez is een echte klimmer en is een van de favorieten voor de Tour Of The Alps, dé klimmersronde in het voorjaar door onder andere Tirol en Zuid-Tirol. Goed voor het moraal, zo’n speciale fiets.

De Gallium Pro is ook de fiets waar Valgren afgelopen weekend de Amstel Gold Race mee won. Het is het lichtste frame dat Argon 18 in huis heeft en daarmee een logische keuze voor een tour met veel hoogtemeters. Argon 18 spreekt niet alleen van een fiets voor klimmers, ze noemen het ook een allrounder. Dat Valgren er ook mee won onderstreept dat nog eens. De fietsen van Astana worden al jarenlang uitgerust met Corima wielen en FSA componenten.

“Es un avion, es una ave, No es Supermanlopez”. “Is het een vliegtuig, is het een vogel, nee het is SupermanLopez”, prijkt er op de bovenbuis van de fiets. De vlekjes die je ziet is geen vuil, maar moeten sterren voorstellen in het heelal. Ook de kleuren veranderen afhankelijk van de hoek waarin je kijkt, zoals met Supermans kryptonite ook het geval is (naar het schijnt). Het spuitwerk komt voort uit het ParticuleR Progam van Argon 18 van de hand van Art Director Alexandre Saint-Jalm. Het gaat om een intern programma om te experimenteren met creativiteit. Hiervoor hebben ze onder andere samengewerkt met ColourBurn Studios. Later zullen nog meer projecten volgen. Als die allemaal zo fraai als deze vinden wij dat prima!

Foto’s van Bettiniphoto via Argon 18