Het merk Ekoï is bij de meesten bekend vanwege de helmen en brillen. Maar daarnaast hebben ze nog veel meer zoals kleding, accessoires, sportvoeding en schoenen. En met de schoenen hebben ze iets nieuws. Het topmodel, de R5, is vanaf nu te customizen. En dan gaat het niet alleen om de kleur, maar vooral het ontwerp.

3D-tool
Op de site van Ekoï hebben ze voor de R5 een online 3D-tool waarmee je de schoen kan samenstellen. In de ‘configurator’ kan je kiezen uit veel verschillende ontwerpen. Van een panterprint tot slangenhuid en van de Italiaanse vlag tot de stars and stripes. Na de keuze van het ontwerp kies je de kleur van de tong en de verstevigingen aan de voor- en achterkant van de schoen. Het ontwerp wordt op de zijpanelen van de schoenen afgedrukt. Als laatste is er nog de keuze voor een bovenwerk met allemaal gaatjes of niet. Een geperforeerd bovenwerk zorgt voor een betere ventilatie. Al je keuzes worden direct weergegeven in de configurator waardoor je meteen weet hoe je schoen eruit zal zien.

De schoen heeft een full carbon zool met zes ventilatiegaatjes en drie gaatjes voor montage van je schoenplaatje. Het sluiten van de schoen gaat met behulp van Atop-sluitingen. Een soortgelijk systeem als het bekendere Boa-systeem. In de configurator moet je overigens ook een keus maken of de schoen gedragen wordt door een man of vrouw. Dit heeft onder andere invloed op de maten waaruit je kan kiezen bij het bestellen. Een paar custom Ekoï R5 schoenen kost € 299,- en is te bestellen via hun eigen website.

Meer info via Ekoï