Balint Hamvas is de man achter Cyclephotos en met name in de cyclocrosswereld is hij geen onbekende. In 2008 liep hij voor het eerst rond bij een world-cup race en sindsdien is hij verliefd op de sport. Als freelance fotograaf is de geboren Hongaar te vinden bij alle belangrijke crosswedstrijden in Europa. Naast dat zijn foto’s en verhalen op zijn site verschijnen, brengt hij sinds 2012 jaarlijks een boek uit. Het jaarlijks terugkerende boek is een verzameling van zijn mooiste foto’s die hij in het afgelopen seizoen heeft geschoten. Om een idee te krijgen wat voor foto’s hij maakt kan je een kijkje nemen op zijn site. Als je mij vraagt zijn er weinig fotograven die de sfeer van een cross zo mooi in beeld kan brengen als Hamvas.

Hamvas is wederom voornemens om een boek uit te brengen over het huidige seizoen. De planning is om in juli 2018 het ‘Cyclocross Album 17/18′ te presenteren. Een boek met 250 pagina’s met daarin naast foto’s ook verhalen van o.a. Renaat Schotte en het verhaal van de Junior Wereldtitel van Roger Hammond uit 1992.

Om dit boek daadwerkelijk uit te kunnen brengen heeft hij, net als voorgaande jaren, een kickstarter project gelanceerd. Via onderstaande link kom je op zijn project pagina en kan je hem steunen middels donaties. Doneren kan vanaf 10 Pond en in ruil daarvoor krijg je een afdruk van een afbeelding naar keuze. Doneer je 35 Pond (of meer) krijg je na uitgave van het boek ook een exemplaar thuis gestuurd. Hamvas biedt ook de mogelijkheid om het boek te laten signeren door een van de vijf wereldkampioenen van Valkenburg 2018. Hiervoor zal je 250 Pond of meer moeten doneren.

via Cyclephotos op Kickstarter

 

Gerelateerd