Er zijn weinig sporten zo leuk om naar te gaan kijken als cyclocross. Zeker de sfeer bij onze zuiderburen is altijd speciaal. Voor wie snel last heeft van koude voeten en kiest voor de bank thuis is er gelukkig een alternatief, al is het even puzzelen.

Net zoals voorgaande jaren wordt het nog een hele toer om alles te kijken, als het al kan. Sporza en VTM bieden enig soelaas. En ja, als je een betaalde account hebt bij bijvoorbeeld het Belgische Play Sports voor de Wereldbekerwedstrijden, of in Nederland Ziggo Sport voor alle Superprestige wedstrijden, dan is het een stuk makkelijker. Dat is allemaal direct op je televisie, maar zowel de UCI als NOS bieden de Wereldbekerwedstrijden, het EK en WK aan als stream. Je hoeft geen tech-geek te zijn om die op je tv te toveren.

Je komt dus een heel eind, maar je moet er dus soms wel wat moeite voor doen. De ware crossliefhebber zal hier zijn hand natuurlijk niet voor omdraaien. En dan raden we aan om ook dit jaar weer bij onze vrienden van de dikke band te kijken, want die hebben een heel complete kalender gemaakt met alle wedstrijden en hoe je ze kan kijken.

Kijk dus snel op de cyclocross kalender 2018/2019 bij Velozine