Vorig jaar was al duidelijk dat het niet makkelijk zou worden om het cyclocrossen live te kunnen volgen en ook dit seizoen moet je weten waar je moet zijn.

Cyclocross is een Belgische aangelegenheid en dat zie je ook terug bij de mogelijkheden om live uitzendingen te bekijken. Binnen België is het allemaal nog redelijk te doen, maar daarbuiten wordt het lastig. Een deel is eenvoudig te bekijken, soms alleen een samenvatting en verder vooral veel met een decoder. Gelukkig waren onze dikke-banden-vrienden van Velozine weer zo vriendelijk dit helemaal uit te pluizen. Want of het nou makkelijk of moeilijk is, de cross is nog altijd leuk genoeg om er wat moeite voor te doen. Veelal in België dus, maar men start al meteen met twee wedstrijden in de VS en daarnaast komen ook nog Duitsland, Denemarken en Frankrijk voorbij. En Hoogerheide natuurlijk.

En als het je lastig wordt gemaakt om vanaf je bank te kijken, dan moet je er misschien maar eens zelf gaan kijken. Dat moet je tenslotte ook een keer meegemaakt hebben. Wat dat betreft is het WK Cyclocross wellicht een goede optie, want die zal op 3 en 4 februari in Valkenburg plaatsvinden. Dat is dan weer prima te volgen via de livestreams van de UCI op Youtube, maar dan moet je maar een ander excuus verzinnen.

Het hele overzicht staat hier.

 

 

Gerelateerd