De Giro was in Nederland! Dat kan je als wielerfan natuurlijk niet ontgaan zijn. Het mooie weer en de geweldige ambiance heeft vele wielerliefhebbers (net als afgelopen jaar tijdens de Tour-start) wederom een paar mooie dagen opgeleverd. We waren op bezoek bij team Dimension Data for Qhubeka. Die gebruiken MET helmen ter bescherming en die worden op hun beurt weer verdeeld in de Benelux door Kruitbosch waarvan wij een uitnodiging ontvingen.

Het team is een beetje een vreemde eend in de bijt van het profpeloton. Niet dat ze alles anders doen, maar ze steunen Qhubeka. Een Afrikaanse stichting die erin gelooft dat met het mobiliseren van mensen met fietsen hun levens beïnvloedt kunnen worden als middel voor toegang tot scholing, gezondheidszorg en economische kansen. De hashtag #BicyclesChangeLives zien je dan ook veelvuldig terug komen. De missie van het team is dan ook om dit jaar voor 5.000 mensen een fiets te doneren.

Ondergetekende ging afgelopen zaterdag richting Nijmegen, om de finish van dichtbij te ervaren. Allereerst sfeerproeven in Nijmegen (overal roze en een groot feest!), om tegen de klok van half vijf plaats te nemen op de tribune die op 100 meter van de finish stond opgesteld. Vanwege een plaatselijke lus in het parcours kwamen de renners hier drie keer langs. Helaas voor team Dimension Data for Qhubeka was Omar Fraile toen al ingelopen, maar dankzij eerdere inspanning is hij de eerste drager van het blauw in deze Giro. Op dit moment is hij deze al weer kwijt, maar toch.

Na afloop van de etappe ging ik nog even richting de bus waar de renners inmiddels onder de douche stonden en de fietsen al op de wagens waren gezet. De zwarte Cervélo S5’s zijn toch wel erg stoere fietsen in het peloton met de Enve wielen. Ik denk dat ze met de Continental banden met gele wangen misschien nog wel gaver lijken. Ze pakken bij het team in ieder geval goed door na de finish! Behalve Omar, hij moest uiteraard nog de podium ceremonie afwachten. De bus reed inmiddels weg en de laatste ploegwagen bleef op hem wachten. Eenmaal terug bij de auto poseerde Fraile met zijn blauwe trui en de MET Manta helm, voordat hij met een bak pasta op de achterbank plaatsnam om ook naar het hotel te gaan.

Hieronder nog een overzicht van de dag waar Kittel er met de winst vandoor ging, met erachter Démare en Modolo. Hofland werd nog knap vierde.

Team-Dimension-Data-DSC_4062Team-Dimension-Data-Omar-FraileDimension-DataTeam-Dimension-Data-CerveloTeam-Dimension-Data-Cervelo2Giro-2016-8-publiek Giro-2016-7-publiek Giro-2016-6-publiek  Giro-2016-4-tjallingii Giro-2016-3 Giro-2016-5-sprintTeam-Dimension-Data-4 Team-Dimension-Data-Cervelo3 Giro-22-DSC_3930 Giro-2016-2Giro-1 DSC_3902

 

 

Gerelateerd