David Millar's Chapter III clothing line together with Castelli | More images on Racefietsblog.nl

David Millar stond tijdens zijn wielercarriere al bekend als een van de meest stijlvolle mannen in het peloton en hij heeft nu samen met Castelli een geheel eigen kledingmerk ontwikkeld; Chapter III.

De samenwerking tussen Millar en Castelli gaat terug naar zijn jaren bij Saunier Duval in 2007, toen hij net weer terug was gekeerd van zijn dopingschorsing. Vooral de laatste jaren van zijn carrière bij Garmin was de samenwerking intensief.

Daar waar je veel oud-profs actief ziet blijven in het wedstrijdwereldje zag Millar zijn kans schoon om ‘zijn nieuwe fietsleven’ op een andere manier in te vullen. Hij was natuurlijk altijd al gewend om met de allerbeste producten en materialen te rijden, maar daarbij was snelheid natuurlijk altijd belangrijker dan stijl. En dat wil hij met zijn nieuwe eigen merk juist niet doen. De stijl is minstens zo belangrijk. Geen kakofonie aan kleuren, grote logo’s en kleine, gevoelige aanpassingen om alles maar zo snel als mogelijk te laten zijn. In plaats daarvan komt het eerder uit de wereld van maatpakken op Savile Row. Aan stijl geen gebrek als we de eerste foto’s bekijken.

Waarom de naam Chapter III, of Chpt. ///? De oorsprong daarvan ligt in zijn wielercarriere. Hoofdstuk 1 eindigde met destruction. Zijn gebruik van doping en de schorsing. Hoofdstuk 2 was het terugkomen daarvan en het afsluiten. Hoofdstuk 3, Chapter 3, is het voortdragen van zijn verhaal buiten het professionele wielrennen, maar dan op een andere manier.

Deze allereerste collectie bestaat uit zeven producten welke naast een naam ook een soort van nummer hebben meegekregen;

1.11 Broek – De broek is afgeleid van de Body Paint lijn van Castelli waar Millar naar eigen zeggen altijd fan van is geweest. Het is een stuk naadloos lycra. Deze versie is iets luxueuzer uitgevoerd t.o.v. de raceversie waardoor hij wat comfortabeler voelt en ook iets zwaarder is. De zeem is wel hetzelfde gebleven. De broek zal verkrijgbaar zijn in Ivy Green en Outer Space Blue

1.21 Jersey – Super-lichtgewicht is het voornaamste kenmerk en met slechts 50 gram is dat ook wel zo. Lichter dan de profs gebruiken en wel omdat er niet op geprint kan worden. Kenmerkend zijn ook details als de knopen in de hoge boord en het zakje aan de voorkant voor een telefoon. Op de rug is een aparte zak voor het 1.61 Rocka jasje. Leuk detail is ook dat er aan de binnenkant van de jersey zakjes van mesa-stofzitten om je arm- of beenwarmers in te stoppen. Komt in de kleuren Ashley Blue en Outer Space Grey.

1.61 Rocka – Geïnspireerd door de Gabba. Waterafstotend, winddicht, stormkraag, twee zakken. Eigenlijk dezelfde eigenschappen als de Gabba, maar hier en daar wat aangepast, met name de kraag. Het jack moet je beschermen tegen de elementen, precies zoals Castelli het ook bedoeld heeft.

1.81 Base layer – Een ondershirt van microfiber polyester dat zo licht en zacht als mogelijk gemaakt is. Het doel is om je bovenlichaam droog te houden door het zweet af te voeren.

1.91 Knie-/beenwarmers – Gebaseerd op Castelli’s Thermosflex warmers. Een materiaal dat iets ‘beter’  zou moeten zijn dan het Roubaix materiaal dat veel merken hanteren. Hierin zijn ook weer verschillende details verwerkt en ze passen bij de broek.

1.92 Armwarmers – Ook gebaseerd op Castelli’s Thermoflex materiaal en past bij de overige kleding.

1.93 Sokken – Sokken zijn een dingetje voor Millar. Deze sokken kreeg hij ooit als testproduct en hij is sindsdien altijd fan geweest. De sokken werden eigenlijk niet meer gemaakt, maar het betreffende bedrijfje in Noord-Italië is ze op wens van Castelli toch weer gaan produceren. Helaas hebben we er geen goede foto van vooralsnog.

De kleding zou al in beperkte mate beschikbaar zijn London. Prijzen weten we nog niet, maar ga er maar rustig vanuit dat het in de bovenste regionen zal zitten met de toplijnen van Castelli zelf, Rapha en Assos.

Kijk ook op http://chpt3.com

Meer over David Millar op Racefietsblog.nl

David Millar's Chapter III clothing line together with Castelli  |  More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli  |  More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli | More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli  |  More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli | More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli  |  More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli | More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli  |  More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli | More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli  |  More images on Racefietsblog.nlDavid Millar's Chapter III clothing line together with Castelli  |  More images on Racefietsblog.nl