Het is tijd voor spinnen, modder of rondjes. In Rotterdam was het de afgelopen week tijd voor dat laatste. Natuurlijk zijn er ook fietsers die in de winter uitstapjes maken naar het ijs, maar de echt purist ruilt zijn wielen niet in. De afgelopen 6 dagen werden er dus in in het Rotterdamse Ahoy rondjes gefietst. Hoewel we er zelf niet bij zijn geweest (foei!) pakken ze het goed aan daar in Rotterdam. Elke dag een goed programma met genoeg grote namen (Terpstra, Bos en Graeme Brown om er een paar te noemen bij de mannen elite rijders), meer dan voldoende vermaak en niet onbelangrijk een dagelijkse live stream van het event.

Ik kan me de sfeer van de zesdaagse zelf nog goed herinneren uit de dagen dat er ook in de provincie voldoende animo voor was. Samen met mijn vader reed ik naar Maastricht om daar de tijdelijke baan en de renners te bewonderen. Komende seizoen ga ik ook zeker een van de overgebleven events bezoeken, alvast een van de goede wieler-voornemens voor 2014.

Ow ja, dit jaar verlengde Terpstra en Keisse hun overwinning op de Madison, toch een soort van de hoofdact tijdens een zesdaagse. Daarnaast zijn er natuurlijk de Derny races, Afval Races, team tijdrit wedstrijden, sprint wedstrijden, en de keirin. Er viel kortom genoeg te zien en je kunt de hoogtepunten ook nog eens terug kijken in de video hieronder. In Rotterdam denken ze groot en internationaal, dus schrik niet van de ietwat Amerikaanse aankondiging bij de films, je zit echt goed.