Soms heb je van die video’s waardoor je meteen alles uit je handen wil laten vallen om vervolgens op je racefiets te springen. Deze van Rapha is er zo een.

Phil Deeker, de bedenker van Rapha’s Cent Cols Challenge waarbij je in 10 dagen met ongeveer 200km per dag 100 cols oversteekt, is 60 geworden en dat was voor Walter Beckers en Kendal Noctor een gelegenheid om zelf 10 dagen op pad te gaan. De Challenge is niet zomaar een zware toertocht, dat is wel duidelijk. De korte video laat ook mooi zien hoe ze met z’n tweeën al die cols overleven. Ze weten van elkaar wanneer de ander wil praten, of juist niet. En ook wie van de twee de snelste klimmer is. Ze reden afgelopen september en dan is het niet altijd even zonnig. We zien veel bewolking in de video en ze rijden ook in het donker. In 10 dagen zijn ze door 4 landen gereden met in totaal 2.192,6 kilometer en 75.724 hoogtemeters. Mooie uitdaging.

Gerelateerd

Tags:
  • Papageno

    Ik stel voor dat zulk soort filmpjes hier niet op maandag gepost gaan worden… Dat kan ook later in de week, scheelt een hoop hunkeren en onrust.. Man, wat krijg je hier weer zin van in fietsen.. Toch bedankt.