Het race seizoen is in volle gang en toch kijk ik alweer uit naar de winter. Niet vanwege het weer, maar vanwege de cross. En bij het zien van het materiaal van de Australische MAAP/Enve ploeg begint het echt te kriebelen. Dat ze bij MAAP weten wat mooi is, dat hebben ze al vaker aangetoond met bijvoorbeeld de MAAP raceschoenen in samenwerking met Suplest.

Custom Shimano Dura Ace
De fietsen van deze ploeg worden geleverd door Cannondale en dat is het topmodel uit de serie. De Cannondale SuperX welke is afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 en schijfremmen. Niet de gehele groep is van Shimano Dura Ace want de crank is Cannondale’s eigen SiSl crank. Deze is voorzien van 46/39 kettingbladen waarbij het 46 blad een Shimano Dura Ace prototype is. De spider van de crank is speciaal gemaakt voor de ploeg, zodat de Shimano tandwielen op de Cannondale SiSl crank passen.

Enve
Het frame is afgemonteerd met een Enve cockpit en een Enve zadelpen met een Pro Stealth zadel. De verschillende wielen die de renners tot hun beschikking hebben zijn ook van Enve, waarbij ze de wedstrijden rijden op een set Disc CX tube wielen die met 1250 gram erg licht zijn. Deze velgen zijn 28 mm breed en hebben een ideale passing voor de 33 mm Challenge Grifo Team Edition Tubes die erop worden gekit. Voor trainingen monteren de renners een set Enve M525. Een wielset die in de markt is gezet als mountainbike wielset, maar heel divers bruikbaar is.

De kleurstelling van het Cannondale SuperX frame is een combinatie van twee blauw tinten met een groen/bruine kleur bij het balhoofd. Het frame is opgedeeld in verschillende vlakken en de merknamen staan in het wit afgebeeld. Deze kleuren zie je ook terug in de kleding en accessoires van de renners waardoor het een compleet passend plaatje wordt. Chique, klassiek en uniek passen hier goed bij wat mij betreft.

Gerelateerd