De onlangs verschenen Cento10 met de toevoeging NDR (eNDuRance) is de nieuwe endurance racer van Wilier. Wanneer je naar het frame kijkt, zie je direct dat het om een endurance fiets moet gaan. Het forse balhoofd, de achtervering, ruimte voor brede banden en schijfremmen.

Actiflex vering
Eerst maar eens iets over de vering waar we het net over hadden. Wilier is al sinds 2014 bezig met de ontwikkeling van die vering die zij Actiflex noemen. Hoe werkt het? Een stukje technopolymeer dat tussen de seatstays en de zadelbuis zit. Wanneer je over hobbels rijdt, geeft dat stukje kunststof iets mee waardoor er een soort van vering ontstaat. Maar het geheel is zo gemaakt dat het systeem bij alle andere bewegingen dan verticaal, stijf blijft zodat je toch een strak frame houdt. De fiets wordt geleverd met 3 verschillende stukjes kunststof die een verschillende demping hebben, van harder naar zachter. Deze kan je zelf omwisselen door een paar boutjes los te draaien. Zo kan je voor Parijs Roubaix bijvoorbeeld het meest verende deel ertussen zetten. Mooi stukje techniek waar we benieuwd naar zijn hoe dit in de praktijk aanvoelt.

Aero en integratie
Bij deze Cento10NDR is ook rekening gehouden met de aerodynamica en als je goed kijkt zie je nagenoeg geen kabels. Er is heel erg gewerkt aan alles intern te laten lopen. Daardoor oogt de fiets ook erg strak. Wat ook wel bijzonder is, is dat het frame geschikt is voor zowel schijfremmen (160 mm) met steekassen als velgremmen met snelspanners. Gebruik je de fiets met velgremmen dan kunnen er maximaal 28 mm banden onder. Gebruik je schijfremmen dan kan je qua bandenbreedte gaan tot 32 mm.

Je kan kiezen uit veel verschillende configuraties. Wanneer je kiest voor de goedkoopste versie, en dat kost je dan € 4.750,-, dan krijg je de fiets afgeleverd met een Sram Force groep en een Mavic Cosmic Elite wielset met schijfremmen van TRP. Wil je het topmodel, dan moet je iets meer geld meenemen. Namelijk € 10.300,-. In dat geval krijg je de fiets afgemonteerd met Dura Ace Di2 Disc en DT Swiss ERC 1400 Spline 35 wielen erin.

Via Wilier

Gerelateerd