Kudo’s voor alle Strava gebruikers over de wereld (en wat mij betreft ook voor de fietsers zonder Strava:)). Ruim 3,6 miljard kudo’s zijn er in 2018 gegeven. Dit geldt niet alleen voor fiets activiteiten overigens. Neemt niet weg dat het een enorm aantal is. Strava heeft een aantal leuke feitjes van 2018 op een rij gezet, waar ik er een paar heb uitgepikt.

Het toevoegen van een foto aan je Strava activiteit levert meer dan twee keer zoveel kudo’s op. Nu is het niet heel gek dat de ‘grote meneren’ de meeste kudo’s ontvangen aangezien zij ook de meeste volgers hebben. Chris Froome deelde deze foto na de derde etappe van de Tour of Britain en as we speak staat zijn ‘kudo-teller’ inmiddels op 18.112!
De gegevens van Strava zijn van halverwege december, dus de teller loopt nog. Maar dat betekend dat we met z’n allen in elk geval meer dan 287,5 miljoen ritten hebben gelogd op Strava. 287.500.000!
Helaas hebben we niet specifieke gegevens van Nederland, want een gemiddeld aantal hoogtemeters van 350.6 meter per rit zal in Nederland voor velen een behoorlijke uitdaging zijn. Desondanks hebben we als vlak landje wel degelijk bijgedragen aan het totaal aantal hoogtemeters. Daarbij blijkt dat de 50 plussers een taai stel is op de fiets. Zij maken de meeste hoogtemeters.
Ook bij deze gegevens scoren de ouderen toch verrassend hoog als je mij vraagt. Als ‘begin dertiger’ is dit van de ene kant een beetje pijnlijk dat de jongere garde het wat laat afweten. Ik houd me dan ook maar vast aan het feit dat ik de komende jaren structureel meer ga fietsen gezien de statistieken:)
Het is geen verrassing, maar de bevestiging is wel overduidelijk. Wielrenners houden van koffie! Wat me wel verrast is dat bier daarbij op een tweede plek komt. En voor de hardlopers zelfs op de eerste plek.
Net als het gebruik van foto’s zijn de emoticons ook een goede Kudo-booster. Het dubbele aantal kudo’s kan je verwachten als je emoticons gebruikt bij je upload. In Nederland vinden we het nodig om te laten zien dat de zon schijnt terwijl ze in Italië erg veel pret hebben op de fiets. Wellicht stappen ze in India niet op de fiets voor een ritje onder de 100 km en zingen de Japanners tijdens hun rit.
Deze statistiek is eigenlijk niets nieuws. In een groep is het veel gezelliger en rij je toch makkelijker wat extra kilometers. Ook de snelheid ligt wat hoger, waardoor je in een vergelijkbare tijd toch meer afstand aflegt. Geen gekke gegevens, maar wel interessant om te zien hoeveel het nou precies scheelt.

De oplettende kijker had in een van de eerste afbeeldingen gezien dat het aantal activiteiten op Strava dit jaar met 21,9 % is gestegen. Strava zit nog steeds in de lift en als je mij vraagt zal deze stijging in elk geval het komende jaar wel worden doorgezet. Of het wederom met ruim een vijfde deel zal stijgen gaan we volgend jaar zien. Wij blijven in ieder geval veel fietsen!

Tags: