De 100ste editie van de Giro d’Italia is ook voor Rapha een reden om iets speciaals te doen. Zij hebben gekozen voor een speciale collectie met Fausto Coppi als rode, of beter gezegd roze draad. Met de bijnaam Il Campionissimo, heeft Coppi verder geen introductie nodig bij ons wielerfans.

Rapha heeft geprobeerd om bij sommige items dezelfde manier van naaien te gebruiken als toen men dat deed in de tijd van Coppi. Dat wil niet zeggen dat alle kledingstukken retro zijn. Wel zie je veel zacht roze als kleur, maar dat is bij de combinatie Rapha en de Giro ook niet heel vreemd. We pikken er een paar items uit.

Als eerste is er het wielershirt met de vroegere roze trui als inspiratie. Deze trui is van wat dikker Merino wol en in de stof is  Coppi en Il Campionissimo geweven. De prijs: € 210,-. Dan is er nog een celeste en een zwart wielershirt van fijn Merino wol met een prijs van € 180,-.

Dan is er ook het moderne Flyweight wielershirt van Rapha met een Coppi thema. De prijs: € 125,- Ook de Classic Bibshort heeft een bijpassende kleur gekregen voor de prijs van € 210,-

Een petje kan uiteraard niet ontbreken en voor € 40,- hebben ze een bijpassend petje gemaakt.

Via Rapha

Gerelateerd

  • H O.

    Rapha blijft duur, maar blijft ook mooi, zelfs op de foto zie je dat het kwaliteit is