We roepen altijd dat veldrijden een sport is voor de Belgen en Nederlanders, maar ook aan de andere kant van de oceaan zijn ze fanatiek met de cross. Niet alleen de twee wereldbekers en het WK in Louisville (2013) zijn daar een bewijs van, maar ook het feit dat we steeds vaker Amerikaanse cyclocross teams tegenkomen op het web.

Zo ook het Vynl Hit Factory team. Ontstaan uit een groep enthousiaste renners die het plezier voorop hebben staan en alles wat ze winnen doneren aan het goede doel. Zij klopten aan bij verschillende merken uit de fiets industrie om hen daarbij te ondersteunen. Vynl Bikes gaat hen daarbij helpen middels een fiets. Niet zomaar een fiets overigens, ik vind het een plaatje! Maar, je moet wel houden van een bont kleurenpallet.

Het gaat om een aluminium frame met carbon Enve voorvork. Alles wat draait aan deze fiets, draait met behulp van Chris King lagers. Het vermogen dat wordt geleverd met de SRAM Force CX1 groep wordt gemeten met een Stages vermogensmeter. Het gaat hierbij op de foto’s om een mechanische groep voor het schakelen en remmen, echter komt de fiets op Facebook ook voorbij met de Hydraulische variant van deze groep. De wielen worden geleverd door het Amerikaanse HiFi Cycling, die handgemaakte wielen heeft gebouwd met behulp van Sapim spaken. De zadelpen, het stuur en de stuurpen komen afkomstig van Enve. Mooie onderdelen, maar wat het meest in het oog springt is toch de kleurstelling van dit frame. Aan de voorkant paars, dat via roze en een beetje rood naar geel fade. Een kleurstelling die zeker niet voor iedereen is weggelegd, maar in combinatie met de roze FMB tubes vind ik het een erg gave fiets.

Naast de fiets zelf, en eerder genoemde merken, zitten ze dankzij Maap en Oakley ook nog eens enorm gesoigneerd op de fiets. Doen ze goed daar aan de andere kant van de oceaan! Wil je het team volgen kan dit via #Vynlhitfactory op de gebruikelijke social media kanalen.

via Vynl Bikes