De Nieuw-Zeelander George Bennett, rijdend voor Lotto-Jumbo, viel tijdens afgelopen Tour Down Under erg op door zijn schoenen. Hij rijdt, net als zijn ploeggenoten met de Shimano S-phyre schoenen. Het verschil met de schoenen van zijn collega renners is dat hij ze heeft uitgeleend aan zijn vriendin Cailtlin Fielder. Zij is een kunstenares die zich richt op portretten en figuratieve kunst.

Wat figuratieve kunst is, wordt wel duidelijk als je kijkt naar de foto’s van de schoenen van Bennett. Eerder reed hij al met een paar blauwe S-Phyre schoenen voorzien van allemaal gekleurde vlakjes aan de voorkant van de schoen. De hak van de schoen heeft hetzelfde motief, maar dan in het zwart wit. In de Tour van 2017 reed Bennett met een paar zwart-witte schoenen waarbij er verschillende verwijzingen zijn gelegd naar Nieuw-Zeeland. Tijdens afgelopen Tour Down Under reed hij dus wederom met een paar schoenen die gecustomized waren. De linkerschoen voorzien van een geblokt motief en de rechterschoen met een motief dat voornamelijk bestaat uit driehoekjes.

Het begon voor Fielder als experiment met de schoenen voor haar vriend, maar inmiddels is het voor iedereen mogelijk om je schoenen te laten customizen door haar. Via haar website kan je contact opnemen zodat je je idee kenbaar kan maken. Afhankelijk van het design en de tijd die er voor nodig is, zal er een prijs worden afgesproken.

Meer info en contactgegevens via Caitlin Fielder

Gerelateerd