Door de eerste etappe is er veel duidelijk geworden over de klassementsrenners.

Als eerste blijkt Gesink helaas niet goed genoeg om mee te kunnen met de toppers, een goede klassering zit er niet meer in. Hij finishte op 17’44” van de winnaar Samuel Sanchez. En dat is niet goed voor een klassementsrenner. Kwam het door zijn val van een aantal dagen geleden of is hij gewoon niet in vorm? Het is in ieder geval erg jammer.

Hoe stond het met de Schlecks? Frank en Andy demarreerden om beurten om te kijken of ze de andere toppers konden los rijden. Evans, Contador en Basso volgenden eerst eenvoudig. Cunego had het moeilijk. Uiteindelijk lukte het Frank om weg te komen. Contador, Basso, Evans en Andy Schleck gingen in de achtervolging waarbij Contador vlak voor het einde moest lossen.

Is dit definitief het einde voor de overwinning van Contador? Wordt dan toch Andy of misschien wel Frank winnaar? Of gaat de oude rot, Evans met de uiteindelijke winst strijken?

We zullen het zien, maar eerst moeten ze nog de achterstand op Voeckler van 1’49” (Frank Schleck) goedmaken die verrassend als 9e eindigde op 50″ op Sanchez, en maar 20″ op Andy. Ondanks de vele uitvallers en tegenvallers gaat het toch een spannende Tour worden. Wie gaat er winnen? Zeg het maar! De kaarten lijken gedeeltelijk geschud.

Hier de laatste kilometers van de 12e etappe: