Soms kom je fietsen tegen die je meer doen dan andere. Vaak is het moeilijk om precies te duiden wat het is waardoor je er langer naar blijft kijken.

Vaak heeft het iets te maken met de naam die op het frame staat, maar wat als je die naam helemaal niet kent? Dan is er misschien wel iets bijzonders aan de hand?

De Avanti Corsa DR Team viel mij op omdat ‘ie er superdoordacht uitziet. Let maar eens op hoe de zadelklem in frame opgenomen is, alle aerodynamische elementen en wat te denken van in het frame geïntegreerde snelspanners… wow! Maar wat ik behalve de technische verfijning heel mooi vind is de kleurstelling. Doordat alleen naar achter gerichte delen wit zijn, lijkt de carbon Corsa zelfs als ‘ie stilstaat vooruit te willen.

Uiteraard is de Corsa DR Team voorzien van lekker spul als een Di2 groep en een fijn setje Zipp 404’s, goedkoop zal ‘ie dus wel niet echt zijn. Maar aangezien Avanti helemaal uit Nieuw Zeeland komt en daar door een paar behoorlijk gefocuste mannen wordt ontworpen en in elkaar gezet, is de fiets zover wij weten niet te koop in Nederland (wel in Groot Brittanië)… en dat maakt ‘m alleen maar nog begeerlijker.



 

Via Avanti Bikes