Niet al te lang geleden lieten we een filmpje zien over Svein Tuft en zijn avontuurlijke trip door Andorra. Svein Tuft bleek niet te stoppen, maar besloot nog een jaar door te gaan bij team Rally UHC. Door de fusie tussen Rally Cycling en United HealthCare ontstaat er een Pro-continental ploeg die graag mee wil doen op het hoogste niveau.

Met een uitvalsbasis in Amerika en een in Europa (Girona) is de kans groot dat we ze vaker in het Europese peloton zien rijden. En in dat geval, zal dat zijn op de Amerikaanse Felt fietsen, waar we in het verleden Garmin-Slipstream en Argos-Shimano ook op zagen. Althans, het merk is gelijk maar het team gaat nu rijden op fietsen met schijfremmen. De Felt FR disc.

Amerikaans met een Italiaans en Frans tintje
Het grotendeels witte frame, met zwart en oranje looks, wordt afgemonteerd met de SRAM eTap disc groep. Het stuur, de stuurpen en zadelpen zijn van Easton en de wielen worden geleverd door HED. Met Kenda als bandenleverancier en een Garmin navigatie op het stuur lijkt het een compleet Amerikaanse fiets te worden. Uitzonderingen hierop zijn het zadel van Italiaanse Prologo en de pedalen van het Franse Time.

De tijdritten worden gereden op de Felt DA. Deze is uitgerust met velgremmen en zal voornamelijk oranje zijn van kleur. De onderdelen op deze tijdritfiets komen van dezelfde leveranciers als die van de racefiets. Ik kijk er overigens niet raar van op als ze binnen nu en een jaar of twee ook rijden met tijdrit-frames die zijn voorzien van schijfremmen. De samenwerking tussen het Rally-UHC en Felt heeft, naast het leveren van materiaal, ook als doel om te innoveren. Wie weet is de schijfrem op de tijdritfiets daarin wel de eerste stap.

Meer info over Rally UHC