Voor velen is het inmiddels een traditie geworden, Rapha’s #Festive500. Vijfhonderd kilometer fietsen tussen kerst en nieuwjaar. Dit begon ooit als een persoonlijk doel van een van de designers van Rapha die zo ook in de december maand actief wilde blijven fietsen. Sinds 2010 keert dit event jaarlijks terug op de kalender en wereldwijd gaan steeds meer wielrenners de uitdaging aan.

#Festive500
Om de #Festive500 te volbrengen organiseert Rapha Amsterdam weer verschillende evenementen. De uitdaging begint op kerstavond klokslag 0:00 uur en wil je de uitdaging volbrengen moet je de vijfhonderd kilometer voor nieuwjaar op de teller hebben. Dit mag ook binnen een dag, zoals een viertal Nederlanders dat in 2014 deed door van Parijs naar Haarlem te fietsen.

Totaal heb je acht dagen de tijd om deze kilometers te fietsen. Via Strava kan je aanmelden voor de uitdaging en verdien je bij elke honderd kilometer een digitale badge. Schrijf je je ook in via de Rapha site, krijg je bij het halen van de uitdaging een officiële medaille. Nieuw dit jaar zijn de goede doelen. Zo kan je een donatie doen aan The World Bicycle Relief, of kan je tijdens de Charity Ride voedsel naar de voedselbank brengen. Dit om de minder bedeelden wat extra’s te geven in de laatste dagen van 2018.

Evenementen
De evenementen die tijdens deze acht dagen door Rapha worden georganiseerd zijn te vinden op de Facebook pagina en op de Rapha website. Hier vind je bijvoorbeeld de Charity Ride, een gravelride, een Appelflappen rit voor vrouwen en de ‘Hoep loops’ op de laatste dag. Zo kan je de ontbrekende kilometers op de laatste dag van het jaar volbrengen door de ‘Ronde Hoep’ zo vaak als nodig te rijden.

Meer info over de georganiseerde ritten via de Rapha Site.

Collectie & Giftboxes
Net als afgelopen jaar is er ook voor dit jaar een aparte #Festive500 collectie met onder andere sokken, petjes, een musette en een assaver. Allerlei accessoires die van pas komen wanneer je door weer en wind de kilometers maakt. Naast deze specifieke #Festive500 items hebben ze een drietal ‘giftboxes’ samengesteld. Deze zijn verkrijgbaar vanaf € 65,- voor de Small giftbox en afhankelijk van het formaat is ook de inhoud. De Medium giftbox kost € 105,- en de Large kost € 155,- en zijn verkrijgbaar bij Rapha Amsterdam. Wat er precies in zit is natuurlijk een verrassing:)

Rapha Raffle
Tot slot is er nog de Rapha Raffle. Tussen 5 en 19 december krijgt iedereen die meer dan € 20,- besteed in de Rapha winkel een lot. Besteed je meer dan € 100,- krijg je drie loten. Tijdens het Rapha Raffle clubhuis event op 19 december worden de winnaars getrokken. Heb je een lot dan ding je mee voor de prijzen van onder andere Rapha, SRAM, Canyon en Leica. Genoeg te doen dus de komende weken.

 

Tags: