Een andere naam, maar verder is er eigenlijk niet veel veranderd. Bij de fietsen misschien nog wel het meeste.

Het Etixx van 2016 heet in 2017 Quick Step Floors Cycling Team. De naam die het team al eerder heeft gehad is daarmee dus weer terug. De bezetting van het team is ook iets anders. De kopstukken van 2016, Boonen, Terpstra, Stybar, Kittel, Martin zijn er nog, maar er is ook een nieuw kopstuk bijgekomen: Philippe Gilbert. Niet de minste natuurlijk, die kon er nog wel bij kennelijk. Wat betreft de sponsoring is het ook rustig gebleven. Specialized voorziet ook dit seizoen het team weer van fietsen en accessoires en daar zijn ook wat nieuwe dingen te ontdekken.

Wat te denken van de nieuwe Venge ViAS mét schijfremmen en de nieuwe Roubaix, eveneens met schijfremmen. De hieronder afgebeelde S-Works Roubaix is van Tom Boonen. Nu hebben we de nieuwe Roubaix Expert een tijdje in huis gehad en een van onze opmerkingen daarbij was “de uitstraling blijft achter bij het unieke functioneren”. Kijk je echter naar de Roubaix van ‘Tommeke’, dan lijkt het bijna om een andere fiets te gaan. Deze uitvoering heeft duidelijk een meer race-geometrie dan de Roubaix die momenteel te koop is. De bovenbuis loopt bij dit model eigenlijk bijna omhoog naar achteren toe, terwijl het commerciële model duidelijk een sterk slooping bovenbuis heeft, zowel bij de S-Works als de andere uitvoeringen. Specialized heeft al vaker speciale, meer agressieve uitvoeringen voor de profs gehad. Door het kortere balhoofd kan je dieper zitten en toch gebruik blijven maken van de Future Shock demper bij de hobbelige klassiekers. Even navragen bij Specialized leert ons dat deze Roubaix speciaal op maat gemaakt is voor Boonen. Custom carbon dus! Dat doen ze niet voor iedereen overigens, maar Boonen is ook niet de gemiddelde prof natuurlijk.

De Tarmac (tweede foto), de klimmer van het stel, is opvallend genoeg nog zonder schijfremmen. Wellicht hebben ze in de bergen andere eisen. De enige fiets die nog aan het rijtje ontbreekt is de Shiv voor het tijdrijden. En de nieuwe Dura Ace groep trouwens, wellicht zien we die op een later moment wel op de fietsen terug.

Gerelateerd

 • Kees

  Kopstuk Martin is er niet meer bij, die is naar Katusha

  • Coen Telgenhof

   Daniel Martin;)

 • Richard Welgraven

  superteam