Als je het professionele wielrennen een beetje volgt, zal je gemerkt hebben dat er behoorlijk wat geschoven wordt met renners en teams. Teams verdwijnen van het toneel, maar er komen ook nieuwe bij, waaronder Bahrain Merida. En we ontvingen zojuist de foto’s van hun fietsen!

Een team dat wat te spenderen heeft (daar lijkt het bij dit team in ieder geval wel op) is altijd interessant om te volgen. Als teams vanuit het Pro Continentale circuit komen staat het meeste al op de rails terwijl nieuwe teams alles nog bij elkaar moeten rapen. Je moet natuurlijk renners hebben, maar zonder materiaal ben je nog nergens. Daarin hebben ze met Merida een belangrijke partner gevonden. Die zorgen natuurlijk voor de fietsen, maar ze zijn dus ook een van de hoofdsponsors, net als bij Lampre Merida. Het team kan dan ook gebruik maken van de volledige vloot van Merida. De aero Reacto, de allrounder Scultura en de Warp voor het tijdrijden. Over een ding waren wij het hier op de redactie snel eens; mooie kleuren! Het blauw, rood en de gouden details gaan echt heel goed samen. Niet heel opvallend, wel chique. De afmontage lijkt ook sterk op die van Lampre Merida, met wielen van Fulcrum, Prologo zadels, Continental banden en Shimano groep.

Renners
Een van de eerste berichten over dit team was dat Vincenzo Nibali voor ze zou gaan rijden. Zijn jongere broer Antonio blijkt ook enig talent te hebben voor het fietsen want die heeft ook getekend. Andere bekende renners zijn Izaguirre, Gasparotto, Haussler, Insausti, Moreno, Navardauskas en Visconti. Vorige week kwam daar nog een opvallende naam bij; Joaquim Rodríguez! Die had onlangs nog zijn fiets aan de wilgen gehangen. Kennelijk hebben ze toch een manier gevonden om hem over te halen zijn carrière nog een jaartje te verlengen.

Bahrain-Merida-SCULTURA_BMPCT1 Bahrain-Merida-WARP_BMPCT1 Bahrain-Merida-REACTO_BMPCT2 Bahrain-Merida-SCULTURA_BMPCT2 Bahrain-Merida-REACTO_BMPCT3 Bahrain-Merida-WARP_BMPCT3 Bahrain-Merida-SCULTURA_BMPCT3-11 Bahrain-Merida-SCULTURA_BMPCT3-22

Via Team Bahrain Merida

Gerelateerd

 • nifra94

  *een team dat wat te spenderen heeft is altijd interessant om te volgen

 • Youri Lentjes

  Ten eerste: een team “dat” i.p.v. “die”.

  Verder klopt het verhaal niet helemaal. Merida stapt op bij Lampre-Merida. Lampre-Merida bestaat volgend jaar dus niet meer, althans niet in de huidige opzet. Het team (de licentie was in handen van CGS Cycling team) is in Chinese handen gekomen en gaat verder als TJ Sport. TJ Sport zal gaan rijden op Colnago.
  Het project van TJ Sport heeft veel Italiaanse inbreng.
  Kritiek is er ook, nu er wel erg veel “oudgedienden” onder contract komen. Ook is de transfer van Antonio opvallen, want zo’n hoogvlieger is dat niet. Vermoedelijk heeft zijn broer een goed woordje voor hem gedaan 🙂

  Voorts heeft Rodríguez een contract voor 2 jaar getekend. Ze hebben hem, volgens Rodrí gues zelf, overigens over kunnen halen door hem zelf veel vrijheid te geven in de koersen die hij kan gaan rijden.

  Ten slotte begrijp ik niet dat fietsfabrikant een aero-fiets op de markt brengen waarbij de kabel van de voorrem zo in de wind hangt. Hoe moeilijk is het om een centre-pull rem te monteren (of, indien die nog niet in het assortiment van de sponsor zit, te ontwikkelen).

 • Jarno

  Kleurenschema “gejat” van Team Wiggins?

 • Bert Baumans

  Die cranksets zien er wel leuk uit… Net een clavicula met de foute crank aan de driveside