Dat schaatsen/skeeleren en wielrennen veel overlap hebben qua spiergebruik zien we bijvoorbeeld bij Sven Kramer die tijdens de zomermaanden zijn mannetje staat in het wielerpeloton (behalve afgelopen weekend toen hij zijn sleutelbeen brak). Maar ook qua helmen is er overlap.

Cádomotus is een Latijns woord en betekent “valbeweging”, de techniek die voor schaatsers erg belangrijk is. De schaats- en skeelerhelmen van Cádomotus zijn ook prima te gebruiken als wielrenhelm. Het continentale team waar Sven bij rijdt, draagt deze helmen. Cádomotus heeft keuze uit twee helmen voor volwassenen en eentje voor kinderen. De Delta is een fietshelm met 22 ventilatie gaten. Je hebt keuze uit de kleuren rood, fuchsia, antraciet en cyan. De prijs valt erg mee, € 89,- namelijk. In maat M tikt de weegschaal 219 gram aan. Dit is inclusief een kinbeschermkussentje en een insectenvangnet.

Daarnaast hebben ze nog een aero helm, de Omega Aero, waar een losse lens met magneten aan bevestigd kan worden. Wanneer je deze lens niet gebruikt kan je hem ondersteboven aan je helm klikken. Deze helm heeft 2 ventilatie gaten aan de voorkant. Bij de lenzen heb je keus uit een Skylight, Skyfall en Skynight. De prijs van de helm zonder lens is € 159,50 en de lens kost € 54,50 extra. De kleur van deze aero-helm is rood, blauw of grijs.

Tot slot hebben ze ook een kinderhelm met de naam Alpha-Y. Dit is een aerohelm en is er in één maat (48-53 cm) voor de leeftijd van zo’n 4 tot 14 jaar. De kleuren zijn roze, grijs, wit en blauw en kost € 69,50.

De helmen zijn allemaal UCI gecertificeerd dus een wedstrijd ermee fietsen is geen probleem. Omdat je ze nog niet zoveel ziet, kan je er weer eens anders uitzien dan al je fietsmaten.

Meer info over de helmen bij Cádomotus.

De Delta:

De Omega Aero:

De Alpha-Y Aero kinderhelm: