De pedalen zijn een van de drie contactpunten die jij met je fiets hebt. Bij BBB hebben ze daar met de Forcemount TI BPD-13 pedalen een serieus setje in het assortiment. Hun topper als het om offroad pedalen gaat.

Met 249 gram is het gewicht erg laag te noemen. Mede dankzij de titanium as en de open structuur van het pedaal is dit gewicht 50 gram (per paar) lager dan een XTR pedaal van Shimano. Het pedaal draait met hulp van afgedichte lagers rondom de as. De body van het pedaal is van aluminium. Het gedeelte waar de schoenplaatjes het pedaal raakt is van roestvast metaal. Naast dat het niet roest is dit ook slijtvast. De open structuur zorgt niet alleen voor het lage gewicht, maar moet ook voorkomen dat modder de kans krijgt om zich op te hopen. Overigens heeft dit pedaal wel een limiet als het op rijdersgewicht aankomt. Ben je zwaarder dan 85 kilo, zijn deze pedalen volgens BBB niet geschikt voor je.

Door middel van een inbus-schroefje is de veerspanning te reguleren. Zo kan je net wat makkelijker uitklikken als je deze wat losser draait. Bij de pedalen worden BBB Click and Go schoenplaatjes geleverd, echter is dit pedaal ook compatible met Shimano SPD schoenplaatjes. De pedalen voelen en ogen erg degelijk en de goudkleurige titanium as geeft ze een chique look. Voor als je een beetje voor de dag wilt komen bij de cross?

Specificaties
BBB Forcemount TI BPD-13 offroad pedalen
Gewicht: 249 gram per paar (zelf gewogen)
Prijs: €189,95
Alle info bij BBB

Gerelateerd