Sinds 1976 is ASSOS verantwoordelijk voor vele ontwikkelingen in het wielrennen. Toni Maier, oprichter van ASSOS, stond bijvoorbeeld aan de basis van de eerste carbon fiets, de eerste lycra wielerbroeken en de eerste gesublimeerde jersey. Dit houdt in dat kleuren, logo’s en merknamen in de stof worden verwerkt. Niet veel later kwam ook het Skinsuit uit de hoge hoed van Toni Maier. In onderstaande video zit een woonkamer vol met vedettes die allen deze ontwikkelingen van dichtbij hebben meegemaakt. Zij hebben allemaal de kleding van ASSOS gedragen tijdens hun carriere. Zoetemelk, Indurain, Freuler, Hinault en Roche bespreken, samen met Maier, de impact van de ASSOS producten. Bekijk vooral ook de video hierover onderaan.

Om de revolutionaire ontwikkelingen uit de koker van dhr. Toni Maier te eren hebben ze bij ASSOS een ‘ForToni’ Limited jersey gemaakt. “ForToni –  A history of firsts”.

Het jersey is verkrijgbaar in drie verschillende, chique, kleuren. Er is keuze uit de kleuren AzzuriNazionale, SageSilver of CaleumBlue. De drie zakken achterop het shirt zijn zwart van kleur. Het shirt is van het sneldrogende Dual-Tex textiel, dat vocht snel afvoert. Deze stof heeft een hoog ademend vermogen en biedt tevens bescherming tegen de zon. Het shirt heeft een volledige rits en naadloze uiteinden aan de mouwen. Op de borst staat aan de rechter kant een mooie afbeelding die refereert naar het jaartal waarin ASSOS is opgericht. Op de linkerborst staat het klassieke ASSOS logo. Beide opdrukken zijn ook op de rug terug te vinden. Aan de binnenkant van de kraag staat dat het om een limited ‘ForToni’ shirt gaat. Op de linkermouw staat het hedendaagse ASSOS logo. Dit logo vind je ook terug in de vorm van het hangertje van de rits.

Het shirt is verkrijgbaar in de maten XS tot XL en voor de allergrootste medemens heeft ASSOS de maten XLG en TIR. Voor een duidelijk beeld van deze maatvoeringen staat er een maattabel op hun website. Kosten van het shirt zijn € 150,-. Meer info via de website van ASSOS.

Gerelateerd