We zien ze beide maar weinig, maar iedereen kent de Franse merken Le Coq Sportif en Look. Beide hebben een rijke geschiedenis in de wielersport en slaan voor deze keer de handen ineen voor een speciale collectie kleding en schoenen.

De collectie bestaat uit twee paar schoenen, t-shirt/polo en een jersey. De schoenen zijn niet direct om – sportief – mee te fietsen, de bovenkleding kan je daar eventueel wel voor gebruiken lijkt ons. Dat is ook een beetje wat ze willen bereiken met de collectie; technische producten met een lifestyle geïnspireerde uitstraling. Het is maar hoe je het bekijkt.

Het ontwerp van Mondriaan is natuurlijk iconisch en zal menig liefhebber laten denken aan de tijden van de La Vie Claire wielerploeg. Mooi dat ze dat hierin verwerkt hebben. De schoenen hebben ook dit ontwerp meegekregen. Het gaat om Omicron (met veters) en de Shifter X (met klittenband). En ze komen in een zeer beperkte oplage. Van de beide schoenen worden slechts 86 paar gemaakt. Het Omicron paar met nummer 1 gaat naar de Franse wielerheld Bernard Hinault die met de Mondriaan kleuren een aantal hoogtepunten in zijn carriere heeft beleefd.

De prijzen vallen mee. De schoenen kosten omgerekend 133 en 128 euro voor resp. de Omicron en Shifter X. Het t-shirt en jersey kosten resp. 133 en 58 euro. Dan moet je ze wel zien te vinden want ze worden maar in een select aantal winkels (ook online) verkocht.

Look-Le-Coq-Sportif-polo Look-x-Le-Coq-Sportif-02 Look-x-Le-Coq-Sportif-01Look-Le-Coq-Sportif-jersey Look-Le-Coq-Sportif-Sneakers-2 Look-Le-Coq-Sportif-Sneakers-3Look-Le-Coq-Sportif-jersey2 Look-Le-Coq-Sportif-polo2