De TCR is al jaren de trouwe klimmer bij het door Giant gesponsorde profteam. We zagen Tom Dumoulin er al hele mooie dingen op doen tijdens de Tour en we waren zelf ook aangenaam verrast over het rijgedrag van het model dat een treetje lager in de reeks staat, de TCR Advanced Pro 1.

De renners van Team Giant-Alpecin kunnen kiezen uit drie verschillende modellen, waarbij de Propel en de TCR het meest voor de hand liggen. De Giant Propel Advanced SL is Giant’s aerofiets die bij uitstek geschikt is voor het betere sprintwerk. De TCR Advanced SL is wat meer allround, maar laat zich met zijn relatief lage gewicht en stijfheid vooral gelden in de bergen.

Een van de typische kenmerken van een fiets van een prof is de stuurpen. Daarbij zijn alle spacers om de stuurbuis verwijderd om de stuurpen, en daarmee de zit, zo laag mogelijk te krijgen. Daar hoort ook een lange stuurpen bij. 140mm of langer is normaal.

Details
Frame: Giant TCR Advanced SL
Derailleurs: Shimano Dura-Ace Di2
Shifters: Shimano Dura-Ace Di2
Wielen: Shimano Dura-Ace C50
Banden: Vittoria Corsa
Remmen: Shimano Dura-Ace
Cranks: Shimano Dura-Ace 53-39
Pedalen: Shimano Dura-Ace SPD-SL
Vermogensmeter: Pioneer
Stuur: Pro
Stuurpen: Pro Vibe
Stuurlint: Pro
Balhoofd: Fouriers
Zadel: Pro Turn
Bidonhouders: Elite Custom Race

Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-02 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-03 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-04 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-05 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-08 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-09 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-10 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-06-Pioneer-Power Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-07-Pioneer-PowerGiant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-11 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-13 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-14 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-12 Giant-Alpecin-Giant-TCR-Advanced-SL-15

Tags: