Het Italiaans-Amerikaanse merk Giordana zal de meeste mensen niet onbekend zijn. Met de sponsoring van Mitchelton-Scott en Astana hebben ze twee ploegen uit de World-Tour die ze voorzien van kleding. Toch is het een merk dat ik in Nederland maar weinig voorbij zie komen. Wat mij betreft jammer, want de nieuwe voorjaar/zomer collectie ziet er goed uit. We hebben er een paar items uitgepikt.

FR-C lijn
De mannen van Mitchelton-Scott en Astana rijden rond in de FR-C lijn van Giordana. De broek is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Je hebt keuze uit de ‘Pro’ of de ‘Lyte’ uitvoering. De zwarte Pro uitvoering heeft strakke pasvorm voorzien van compressie. De zachte en elastische stof moet zorgen dat je amper voelt dat je de broek aan hebt. In de zeem van de broek zit aloe vera verwerkt. De Pro uitvoering van de FR-C bibshort kost € 145,-. De Lyte versie van deze broek is gemaakt van een geperforeerde stof met een golfbal structuur. Hierdoor is de broek niet alleen lichter, maar ook meer aerodynamisch ten opzichte van de Pro uitvoering. De Lyte uitvoering, in de kleur navy blue, kost € 175,-.

Giordana FR-C Pro bibshort

Net als de broek, is ook het shirt van de FR-C lijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar. Het Pro shirt heeft een ergonomische pasvorm met een zogeheten ‘second-skin-fit’. Hierdoor zal het een shirt zijn dat lekker aansluit en niet wappert onderweg. Het shirt heeft drie zakken op de achterkant. Het zwarte shirt, met rode accenten, heeft een ingetogen maar mooie uitstraling en is makkelijk te combineren bij een fiets of andere kledingstukken. Het shirt kost € 140,- en is er naast zwart ook in het rood.

Giordana FR-C Pro shirt

De Lyte uitvoering van het shirt is echt licht! Deze weegt slechts 85 gram en als je de foto’s bekijkt zie je dat deze een beetje doorschijnt. Echt een shirt voor de warmere dagen dus. Ondanks de lichte en dunne stof zal de achterkant niet doorzakken volgens Giordana. Het lichtgrijze shirt sluit mooi aan bij de navy blue Lyte bibshort en met de groene rits krijgt het shirt een vrolijk tintje. Het lichtgewicht Lyte shirt is te koop voor € 160,-. Deze lijn is overigens niet de toplijn van Giordana. Dat zou je misschien wel denken, aangezien het de kleding van de profs is.

Giordana FR-C Pro Lyte shirt

Next Generation lijn
Voor de renner die een stapje verder wil gaan, is er de NX-G collectie. De Next Generation onder de fietskleding. Dunne mesh stof onder de oksels, zonder lycra zorgen ervoor dat het shirt erg snel droogt. De stof is elastisch, maar zal niet gaan uitrekken. Het shirt heeft een UV protectie, waardoor je niet kan verbranden door de dunne stof.

Giordana NX-G shirt

Bijpassend bij dit NX-G shirt is de NX-G broek, die al tijdens het fietsen een bijdrage levert aan je herstel. Dat is hoe Giordana het omschrijft. Met deze broek kan je langer presteren op je top en is het herstel sneller. De broek heeft een compressie werking, aerodynamische golfbalstructuur in de stof, geperforeerde bretels en pijpen die twee centimeter langer zijn dan de overige broeken. De topbroek van Giordana, zoals ook het prijskaartje laat zien. € 315,- kost de NX-G bibshort. Het bijpassende shirt kost € 220,- waardoor een NX-G setje kleding totaal op € 535,- uitkomt. Dit setje zal niet voor iedereen zijn weggelegd, ben ik bang.

Giordana NX-G bibshort

Moda Serie
Wil je gewoon lekker fietsen en modieus op de fiets stappen is er de Moda serie. Voor de heren zijn er twee kledingsets. Een klassiek ogende kit, waarbij donkerblauw de hoofdkleur is. Op de borst het van het shirt staan horizontale strepen in de kleuren geel, oranje en grijs/blauw. Een bibshort kost € 115,- en het bijpassende shirt kost € 99,-. Het heeft een meer relaxte pasvorm in vergelijk met eerder genoemde series, waardoor dit perfect is voor touring en training.

Giordana Moda wielerset

Voor de dames bestaat de Moda serie uit een bib en twee shirts. Hierbij is de bib er een uit de FR-C lijn en zijn de eigenschappen vergelijkbaar met eerder genoemde kledingstukken waar de profs in rijden. Uiteraard dan wel met een pasvorm die is toegespitst op de dames. Hetzelfde geldt voor het shirt. De bibshort kost € 160,- en het shirt kost € 150,-. Naast het laatst genoemde shirt is er ook nog een ‘Tenax’ uitvoering van deze Moda serie. Deze is met € 95,- nog betaalbaarder en qua eigenschappen is hij meer geschikt voor touren en trainen. De broek is overwegend zwart en heeft grijs-tinten aan de uiteinden van de pijpen. Deze grijstinten vindt je ook terug op de borst van het shirt. De schouderpartij van het shirt is lichtblauw en geeft de kit een frisse uitstraling.

Giordana Moda dames

Daarnaast hebben ze nog een brede keus uit de rest van de collectie om het voorjaar weer fris op de fiets te stappen.

Meer info bij Giordana

Giordana Moda shirt
Giordana Moda bibshort
Giordana Moda shirt
De meest bekende shirts van Giordana