Nee, dit gaat niet over de klassementstruien van de Giro die Castelli ook levert maar over vijf extra shirts met elk een link naar een bepaalde etappe van de Giro d’Italia 2018. De shirts hebben de Castelli Maratona fit zodat hij je ook goed staat als je niet zo afgetraind bent als de profs. De shirts met de zijkant van mesh bestaan uit 3 verschillende stoffen. De mouwen zijn met de bekende laser-cut techniek naadloos afgesneden. Drie achterzakken zijn ook standaard op deze shirts. De adviesprijs is € 80,-

Israël Jersey
Hoe kan het ook anders dan dat de start in Israel een van de thema’s is. De term Big Start Israël komt groot maar wel subtiel op het shirt terug samen met wat grafische details. Een van die details zijn de etappe routes op de achterkant. De kleur is voornamelijk blauw met hier en daar wat roze. Ik moet zeggen; een erg gaaf shirt.

Zoncolan Jersey
Voor wanneer je een iets kleurrijker shirt zoekt, is dit shirt met de 14e etappe misschien iets voor je. Op de Monte Zoncolan (10,2 km met 11,9% gemiddeld) is dan de finish. Zoncolan staat dan ook grote letters diagonaal op het shirt.

Franciacorta Jersey
Dit shirt gaat over de 17e etappe met Franciacorta als gebied Brescia en het zuiden van Lago d’Iseo. Dit shirt is ook blauw, maar dan iets donkerder dan de Israël Jersey en heeft ook enkele roze details.

Finestre Jersey
De Colle de Finestre is het thema van dit shirt. Hier wordt tijdens de 19e etappe over gekoerst. Een foto van een bovenaanzicht van de weg is op het donkere shirt te zien. Deze beklimming is trouwens 18,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,4%.

Roma Jersey
Tot slot is er dit shirt met de laatste etappe in Rome thema. Mooi rood is niet lelijk zeggen ze, en in dit geval klopt dat als een zwerende vinger.

Het mooiste shirt? Tja, dat is altijd weer moeilijk kiezen maar ik ga voor de rode Roma Jersey!

Via Castelli

Gerelateerd