Als je een iconische berg als de Stelvio hebt beklommen, of hebt deelgenomen aan de toerversie van bijvoorbeeld de Amstel Gold Race, zal het beeld van een weg bezaaid met lege verpakkingen je niet onbekend voorkomen. Iedereen die ik spreek ergert zich eraan, maar toch wordt de natuur in korte tijd weer voorzien van een enorme berg rotzooi.

Bij wedstrijden maak ik altijd gebruik van de ‘waste-zone’ om afval te droppen en bij een training of toertocht gaan verpakkingen weer terug in het zakje van de jersey. De verpakking van gelletjes overigens niet, want dat is toch wel een beetje een plakkerige bende. Mijn oplossing om deze opgevouwen tussen mijn computer-mount en stuur te drukken is niet ideaal maar beter dan in de natuur.

HideMyWaste
CloseTheGap, die je kan kennen van o.a. de HideMyBell en de CoverMyBack staat inmiddels bekend om het maken van simpele maar effectieve oplossingen voor alledaagse problemen. Bij nagenoeg alle producten die uit de hoge hoed van CloseTheGap komen, denk ik (en ik gok velen met mij) waarom heb ik daar niet aan gedacht. En de HideMyWaste is wederom zo’n simpel maar doeltreffend product.

Bij triatleten is een soortgelijk bakje op je frame de plek om je voorraad aan repen en gelletjes te bewaren. De HideMyWaste lijkt er op, maar dan bedoeld om je afval in op te bergen. Het containertje is slechts 47 x 80 x 39 mm en heeft een opening van 30 x 32 mm. Onderweg kan je afval van je repen en gelletjes er makkelijk in duwen en wanneer je dit goed aanduwt is er voldoende ruimte om je afval van een dag op de fiets netjes mee te nemen.

De HideMyWaste is zo ontwikkeld dat het geen beschadigingen achterlaat op je frame. Tussen de container en het frame zit schuimrubber. Het steekt niet uit, dus de kans is ook erg klein dat je er met je knie of been langs schuurt. Mocht dit op welke manier dan ook toch gebeuren, is er niets aan de hand aangezien er geen scherpe randen of uitstekende delen zijn. Het monteren gaat met twee elastiekjes zoals je dit ook kent van een computer mount op je stuurpen.

Het containtertje kost maar € 12,95 en er is de mogelijkheid om ze te laten customizen. Persoonlijk vind ik het er niet mooi uitzien, zo’n bakje op je frame. Maar dat vind ik ook van een zadeltasje. Niet mooi, wel enorm handig. Qua aerodynamica zit hij mooi achter de stuurpen en je bent een knappe renner als je de 28 gram aan extra gewicht kan voelen. Kortom; geen reden om het niet te monteren. Komend weekend wordt dit product officieel gelanceerd tijdens de Amstel Gold Race. Zeker voor die duizenden toerrenners is dit een handige toevoeging om een mooi stukje Nederland schoon en netjes te houden.

Alle info bij CloseTheGap.cc