Dat schaatsen en fietsen zo’n beetje dezelfde spieren aanspreekt, is bij velen wel bekend. Als je bijvoorbeeld Sven Kramer ziet wielrennen, dan zie je dat hij met zijn schaatsbenen best vooraan mee kan op de fiets.

De Hollandse 100 is een toertocht die dit jaar voor de 2e keer wordt gehouden, waarbij je eerst 10 km schaatst en daarna 90 km fietst. Deze wordt zondag 6 maart 2016 gereden. Er is ook een goed doel aan gekoppeld, namelijk Lymph&Co. Dit is het fonds dat onderzoek naar lymfeklierkanker doet.

Waar wordt er gereden? Bij Flevonice in Biddinghuizen. Daar kan je rondjes schaatsen en het fietsen gebeurt op de veluwe en door een stukje polder. Hoe je je inschrijft en ook hoe je geld kan doneren staat op de website van de Hollandse 100. De prijs is met € 100,- best wel stevig te noemen, maar het is dan voor een goed doel.

Naast de bovengenoemde tocht, kan je ook nog kiezen voor de familie estafette of de junioren 10. Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de tocht inclusief het fietsen 🙂

Hier een beeld van vorig jaar:

 

 

Gerelateerd

Tags: