Het gravelen kunnen we niet nieuw meer noemen. Als discipline is het een mengeling van verharde en onverharde wegen en dit zien we ook steeds meer terug in de producten. Dit geldt ook voor de nieuwe all-round off-road helm van Kask: de Caipi. Hij wordt gepresenteerd tijdens de Sea Otter classic, dat bekend staat als een van de grootste fiets-festivals.

Caipi
Kask zet de helm in de markt als een all-round off-road helm, waarmee hij voor heel veel disciplines bruikbaar is. Het klepje aan de voorkant van de helm maakt het wel een echte off-road helm en de meningen daarover zijn verdeeld. Persoonlijk vind ik het niet heel mooi, maar het is wel handig bij bijvoorbeeld slecht weer of tegen opspringende stenen.

Om de veiligheid te vergroten hebben ze de achterkant wat groter gemaakt. Dit loopt verder door naar de nek zodat ook dat deel van je hoofd beter beschermd is. De helm heeft 22 ventilatiegaten en in maat M weegt hij volgens Kask 250 gram. Voor de pasvorm gebruikt Kask het Octo fit systeem, dat bijvoorbeeld ook in de Protone helm wordt gebruikt. Kask geeft aan dat met dit systeem de helm voor elke vorm van hoofd passend te maken is. Voor het sluiten gebruikt Kask, aan de foto’s te zien, het herkenbare leren kinbandje.

De helm is verkrijgbaar in de maten M (52 cm – 58 cm) en L (59 cm – 62 cm) en komt in negen verschillende kleuren. Hoe deze kleuren er in het echt uit gaan zien zullen we na de Sea Otter Classic pas gaan zien. Voor nu moeten we het doen met de lime groen met zwarte uitvoering. De helm kost € 139,- en zal dit najaar op de markt komen.

Meer info via Kask

Tags: